Gratis frakt - Snabb leverans - Störst i Sverige
0
HemFrågor och svarKlassiska eller strykbara namnlappar?

Klassiska eller strykbara namnlappar?

Alla våra namnlappar fungerar utmärkt för märkning av saker och ting.

När kläder skall märkas, måste man komma ihåg att de klassiska namnlapparna och Disney/Marvel/Mumin/Hello Kitty/Greta Gris namnlapparna skall fästas på tvättinstruktionen eller andra märklappar som redan finns i plagget för att de skall sitta tillräckligt bra. Saknas märklappar i kläderna, är de strykbara namnlapparna det bästa alternativet.

Både de klassiska namnlapparna, minilapparna, strykbara namnlapparna (strykmärken) och Disney/Marvel/Mumin/Hello Kitty/Greta Gris namnlapparna fungerar bra på:

Underkläder, T-shirts, ull (inte hemstickat), byxor, tröjor, träningskläder, fleece, regnkläder, jackor, lekdressar, mössor, solhatt, caps, sko och tofflor.

Strykbara namnlappar (strykmärken) fungerar bäst på:

Strumpor, tum- och fingervantar och hals/väpnarluva.

För hemmastickade plagg rekommenderar vi att man stryker på namnlappen på en tygbit, ex. ett bomullsband, som sys fast i plagget.

Vad är skillnaden på klassiska namnlappar och strykbara namnlappar?

Klassiska namnlappar

De klassiska namnlapparna introducerades 2012, kan ha text i färg och bakgrund i färg och/eller mönster samt motiv i färg. Ett paket består av 120 lappar med självhäftande lim och kan sättas på allt. De tål 60 grader i tvättmaskin, torktumlare, kemtvätt, högsta temperatur i diskmaskin, kokning, steriliseringsmaskin, mikrovågsugn och 250 grader i ugn.

Strykbara namnlappar

Strykbara namnlappar introducerades 1996. De är vita med svart text och motiv. Standardpaketet består av 75 stryklappar och 75 klisterlappar. Strykmärkena tål 90 grader i tvättmaskin, torktumlare och kemtvätt. Klisterlapparna tål högsta temperatur i diskmaskin, kokning, steriliseringsmaskin, mikrovågsugn och 250 grader i ugn.

Namnlappar kallas också ofta för märklappar, klisterlappar, stryklappar, påstrykbara lappar – kärt barn har många namn! Färglapparna är strykfria namnlappar som många omtalar som färgnamnlappar.