HemNamnlappar till sjukhem och vårdhem

Namnlappar till sjukhem och vårdhem

Namnlappar till sjukhem och vårdhem

Namnlappar till sjukhem och vårdhem

Filur Namnlappar har levererat namnlappar till äldreboenden sedan 2006. Vi erbjuder två olika typar av namnlappar; namnlappar du kan klistra i kläderna (klassiska namnlappar) och namnlappar du kan stryka i kläderna (strykbara namnlappar).

De klassiska namnlapparna är väldigt populära hos småbarnsföräldrar, detta eftersom dessa namnlapparna har klister på baksidan och enkelt och snabbt kan appliceras på det som ska märkas. Kruxet med de klassiska namnlapparna är att de måste fästas på tvättrådslappen eller isydda märkeslappar i plagget. Dessutom tåler de inte alla temperaturer i tvättmaskinen.

Vår rekommendation till boende på äldreboenden är därför strykbara namnlappar. Dessa namnlapparna tål 95 grader i tvättmaskin och kan dessutom placeras väl synligt på plagget. Till skillnad från de klassiska namnlapparna ska dessa namnlapparna placeras direkt på tyget och de kan därför placeras så synligt, eller osynligt, som man själv önskar.

Namnlappar till äldreboenden – stryklappar

Stryklapparna fästes med strykjärn direkt på tyget, de smälter in i fibrerna och sitter därmed väldigt väl. Dessa namnlapparna kan användas på allt av textil till exempel jackor, byxor, tröjor, blusar, skjortor, sockor, underkläder, handdukar, sängkläder och mycket mer.

Vill du ta bort namnlapparna igen, är även detta fullt möjligt. Då gör du bara på samma sätt som när du applicerade namnlapparna, men istället för att använda silikonpappret som följer med lapparna, använder du ett kaffefilter. Lägg kaffefiltret över namnlappen och pressa med det upphettade strykjärnet i 8-10 sekunder. Namnlappen kommer att följa med filtret när du lyfter det från plagget.

Namnlapparna anpassas efter varje person med för- och efternamn, med eventuellt tillägg av avdelningsnamn eller rumsnummer.

Ladda ner affischer och handouts till anhöriga

  • Klicka på knappen “Hämta material”
  • Skriv ut önskat antal affischer och/eller handouts
  • Häng affischerna på anslagstavlan och dela ut handouts till de anhöriga

Du kan också skicka denna informationen vidare på e-post. Spara dokumentet du laddar ner på datorn och lägg till som bifogad fil i e-posten.

Ladda ner affischerna