Gratis frakt - Snabb leverans - Störst i Sverige
0
HemOm reflexer

Om reflexer

Filur reflexer är självhäftande reflexer till ytterkläder och utrustning. Limmet på baksidan gör att dessa enkelt fäster på olika ytor. De är flexibla i formen och sitter fint på kläder och utrustning som är i rörelse.

Vi erbjuder neutrala reflexer i ljusa färger. Den neutrala designen gör att dessa reflexer passar både till barn i alla åldrar men även vuxna som vill synas i trafiken. I tillägg har vi också reflexer med Hello Kitty och reflexer med olika figurer i en mängd olika färger och former. Även dessa kan användas av alla men passar kanske bättre för vissa än för andra. Det som är säkert är att med våra reflexer kommer du och ditt barn synas i mörkret.

Filur reflex – EN13356

Folien på reflexerna är godkänd enligt EN13356 (Europeisk standard för reflexer till personligt bruk), men var uppmärksam på att de minsta figurerna på arket är för små för att användas som en självständig säkerhetsprodukt. Dessa fungerar som tilläggsdekoration till de stora reflexerna. Använd din kreativitet och dekorera ytterkläder, ryggsäckar, väskor, skor mm med dessa fina märkena.

Synlig på 120 meters håll

Reflexer reducerar risken att bli påkörd i mörkret med hela 85%. Med reflex är du synlig för en bil med halvljus på 120 meters håll. Struntar du i reflex, och dessutom har mörka kläder, är du däremot först synlig på 10-20 meters håll (Källa: Motormännen). Kom också ihåg att reflex fortfarande är nödvändigt även om det finns gatubelysning där du går. De allra flesta fotgängarolyckorna inträffar i städer.

Tänk på var du placerar reflexen

Placeringen av reflexerna är också viktigt att tänka på. Om man bor i tätbebyggda områden bör reflexen placeras lägre än om man rör sig i glesbebyggda områden, detta eftersom bilarnas strålkastare är riktade neråt när man kör med halvljus. Rör man sig mest i områden där helljus används ska reflexerna placeras högre upp.

Kom även ihåg att repor på reflexen gör att den reflekterande egenskapen förminskas. Därför rekommenderar vi att du byter reflex med jämna mellanrum.

Bli sedd – använd reflex– allt kan märkas