Gratis frakt - Snabb leverans - Störst i Sverige
0
HemOm strykbara namnlappar

Om strykbara namnlappar

Våra strykbara namnlappar har vi haft sedan 1996 och de var de första av sitt slag. Dessa namnlapparna revolutionerade märkning av kläder på 90-talet, på samma sätt som de strykfria namnlapparna har revolutionerat märkning av kläder under de senaste åren. Innan stryklapparna såg dagen ljus var man tvungen att sy på sina namnlappar på plaggen. Strykbara lappar blev därför en välkommen tidsbesparande ersättning.

Denna typ av namnlappar är fortfarande mycket aktuella. De kan användas på i princip alla typer av kläder, och är särskilt bra för märkning av sockor, vantar och annat som inte har tvättanvisningar eller isydda märkeslappar. I tillägg till stryklappar kan man också få mixade set eller hela set med klisterlappar, dessa är fina till all typ av utrustning.

Både stryklappar och klisterlappar är 30×13 mm stora och de kommer endast i svartvitt. De har 10 års garanti.

Stryklappar till kläder

Stryklapparna appliceras med strykjärn direkt på tyget. Under processen skyddas plagget av ett silikonpapper som följer med i påsen. Stryklapparna är väldigt hållbara och tål 90 grader i tvättmaskin, samt torktumlare.

Strykbara namnlappar kan användas på all typ av textil, till exempel overaller, jackor, byxor, tröjor, t-skjortor, sockor, underkläder, sportkläder/gympakläder, gympapåsar, badbyxor, baddräkter, handskar, mössor, kepsar, handdukar, sängkläder och mycket annat. Kom bara ihåg att denna typ av namnlappar ska användas direkt på tyget och inte på tvättlappen/märkeslappen.

Stryklapparna kan också användas på ullkläder, men var extra försiktigt med grovt stickade plagg. För till exempel hemstickade plagg rekommenderar vi att stryka namnlappen på en tygbit för att därefter sy fast den i plagget.

Stryklapparna rekommenderas också till patienter på äldreboende, eftersom namnlapparna måste tåla koktvätt och dessutom synas extra bra.

Klisterlappar till saker

Klisterlapparna är ENDAST beräknat för användning på saker och utrustning. Till exempel kan de användas på gummistövlar, skor, regnkläder, leksaker, hinkar, spadar, simglasögon, CD/DVD, cyklar, cykelhjälmar, skateboard, skidor, stavar, dataspel, penslar, målarlådor, pennskrin, böcker, matlådor, termosar, koppar, tennisracketar, nappar, dockor/gosedjur, iPad, dator, verktyg, glasögon och bagage. De tål diskmaskin, ugnstemperatur och kyla.

Bruksanvisning stryklappar

  • Använd strykjärnet på högsta temperatur, utan ånga.
  • Placera stryklappen på textilen (undvik glatta ytor), beskydda med silikonpappret.
  • Pressa med strykjärnet i 8-10 sekunder

Bruksanvisning klisterlappar

  • Placera klisterlappen på en ren och torr yta.