Hoppa till innehållet
HemMätsticka barnrum

Mätsticka barnrum

Den ena dagen kryper de runt på golvet, i nästa ögonblick har de sin första skoldag. Barn växer fort och med hjälp av våra dekorativa mätstickor är det lätt att hänga med på hur barnets längd utvecklar sig. Bäst av allt – hos oss får barnet sin personliga mätsticka; med sitt namn och favoritdesign.

Är barnrummet dekorerat med djur eller universum som tema? Eller älskar barnet allt som har med regnbågar att göra? Våra mätstickor kommer i flera vackra och färgglada designer, som piffar upp och förvandlar tråkiga väggar.

Varje set består av en linjal som mäter barnet från det att det är 50 till 160 cm långt, samt flera mindre dekormotiv i samma tema. Mätstickan kommer med din personliga text, till exempel barnets namn och födelsedatum.

Följ barnets tillväxt

Barn växer som ogräs, och innan du vet ordet av har de nya byxorna blivit för små! Med våra fina mätstickor kan du följa utvecklingen centimeter för centimeter.

Som ett fint minne till fotoalbumet kan du till exempel med jämna mellanrum fotografera barnet när det står vid sidan av mätstickan. Du kan också hålla koll på längden genom att notera datum för de olika milstolparna med en märkpenna, på linjalen.

Se till att mätstickan placeras i rätt höjd i förhållande till golvet. Om de olika motiven inte hamnar helt rätt första gången, är det lätt att justera det i efterhand. Dekoren är nämligen tillverkad i ett flexibelt material som inte skadar väggen. Mätstickan sitter bäst på släta ytor, men kan också fungera på en lätt strukturerad yta.

Så mäter du ditt barn rätt:

Låt barnet stå helt rakt och utan skor, med hälarna i vinkeln mellan väggen och golvet. Se till så att huvudet, skuldrorna och rumpan är tätt mot väggen, och be barnet titta rakt fram. För att få ett helt korrekt mått håll en bok med hårda pärmar, eller något annat som är hårt och platt, mot väggen i en rät vinkel. Sänk boken så att den rör vid toppen på barnets huvud, medan du fortsatt håller den helt rakt.

Sätt ett streck på mätstickan vid bokens underkant. Barn älskar att följa sin egen tillväxt och glädjen är stor när ni kan markera en eller flera nya centimeter sen den senaste gången ni mätte.