Hoppa till innehållet
HemBloggNamnlappar till förskolan

Namnlappar till förskolan

Namnlappar till förskolan

Tiden rinner iväg, och det är dags för förskolestart! En så spännande tid för både föräldrar och barn. Barnen är nu klara för att utforska världen. Klara för att växa genom lek och lärande tillsammans med de andra barnen på förskolan. Som förälder märker man snabbt hur många prylar barnet behöver på förskolan – och hur många saker som behöver märkas med namn. Märkning av kläder och saker med namnlappar gör vardagen till barn och föräldrar, och inte minst pedagogerna, ganska mycket enklare.

Till förskolepersonalen

Vilka superhjältar ni är! Lärare, lejontämjare och nallebjörnar. Förskolan är en djungel full av olika personligheter och intryck. En salig och härlig blandning av kaos och kontroll. I tillägg till flera barn som ni ska ta hand om, så finns det en oändlig mängd kläder och saker. Det är svårt att ha översikt. Ni försöker uppmana föräldrarna att komma ihåg att märka alla deras barns personliga ägodelar – men ni vet mycket väl att det kan gå fort i svängarna, och några glömmer.

Vill ni tipsa föräldrar om namnlappar? Ladda ner vår fina informationsaffisch och häng upp den på anslagstavlan.

Ladda ner

Filur Namnlappar

Det finns många olika sätt att märka kläder och saker på. Ni har nog sett det mesta; initialer i tusch eller telefonnummer i kulspetspenna där hälften av numret tvättats bort. Det bästa och smartaste är utan tvivel namnlappar, där man tydligt ser vad som tillhör vem.

Ni är väldigt glada när kläder är märkta. Avsikten är ju att ni ska slippa leka detektiv när en ensam tröja ligger kvar på lekplatsen på slutet av dagen. Namnlappen i tröjan berättar att den är Emma A:s, och då är det ju väldigt lätt att bara lägga den i hennes korg. Mysteriet är löst!

Till barnen

Plötsligt – en ny vardag fylld med nya upplevelser, upptäckter och inte minst många, många nya människor. Det är ganska roligt, och lite läskigt. Du har med dig nallen och nappen när du möter de andra barnen. Det känns tryggast just nu. Det är flera som har samma nalle som du har, men lyckligtvis har mamma sagt att sakerna som är märkta med grön namnlapp, med det tuffa lejonet på, är dina. Den namnlappen känner du igen, för den har du sett innan. Tiden går, och ser man på – detta är ju ganska kul! Du leker massa och du ser fram emot dig till att berätta allt när du kommer hem. Som tur är följer nallen med dig hem igen, och du är klar för en ny dag imorgon.

Minilapper til förskolan

Till föräldrarna

En stor dag! Nu är allt klart för att lillfisen ska börja på förskolan! Det är dags att packa ryggsäcken för både inne- och utelek. En ny vardag är här! Fylld med lärande, lek och upptåg tillsammans med många andra småttingar. Innan förskolestarten fick ni brev från förskolan om allt som ni måste ha med er, och att allt ska märkas med namnlappar. Namnlapparna kommer rakt hem i brevlådan och då är du klar för att märka allt. Du tar av märklappen från pappret och klistrar den på tvättrådslappen i plagget. Märkningen går ju lekande lätt – och är överraskande roligt!

Märkning av ditt barns kläder och saker underlättar för barn, föräldrar och förskolepedagoger. Saknas märkning kanske du aldrig får tillbaka den nya fuskollen du köpte till ditt barn. Då är det bara att åka tillbaka till butiken och köpa en ny. Ett tips är att låta några namnlappar ligga kvar på förskolan, så att du snabbt och enkelt kan märka barnets kläder och saker om något följt med till förskolan utan namnlapp.

Nu är det dags att hämta ditt barn efter en lång dag. Lyckligtvis har du nu märkt absolut allt som tillhör er, och hämtningen går som en dans.

Namnlappar för start på förskolan

Namnlappar till förskolan

Bristande märkning är en konstant utmaning för alla som jobbar på förskola och skola, och det är enkelt att förstå att saker hamnar både på fel hylla och på fel barn när man inte har märklappar att förlita sig på. Personalen gör redan ett fantastiskt jobb med att ta vara på våra barn. Ge dem mer tid till det och låt dem slippa onödigt detektivarbete genom att märka kläder, sockor, skor, ryggsäckar, vattenflaskor, gosedjur, nappar och allt annat du tar med dig till förskolan och skolan.

Namnlappar för ombytet

Vilka namnlappar är bäst för förskolan?

Till märkning av kläder och saker till förskolan rekommenderar vi våra självhäftande namnlappar. Storleken passar till det mesta, och är vår mest populära märklapp. Lagom liten och lagom stor. Namnlapparna klistrar sig lätt som en plätt till släta ytor – och i kläder bör namnlappen klistras på tvättrådslappen i plagget. Har inte plagget tvättrådslapp? Då rekommenderar vi våra stryklappar. De är perfekta till handstickat, strumpor och fuskollar. Våra stora namnlappar är större och syns bra. De är i tillägg särskilt häftiga på vattenflaskan, barnvagnen och sparkcykeln. Våra minilappar är toppen till de minsta sakerna som hårspännen, nappar och solglasögon. Vilka namnlappar som passar bäst till förskolan för just din familj handlar mest om personlig smak. Men vi är säkra på att ni hittar något som fyller ert behov. Lycka till med märkningen! 😃

 Namnlappar till saker

Sista inlägget på bloggen