Hoppa till innehållet
HemBloggNamnlappar till vårdhem och omsorgsboende

Namnlappar till vårdhem och omsorgsboende

Namnlappar till vårdhem och omsorgsboende

Jobbar du på vårdhem eller omsorgsboende?

Behöver du information om beställning av namnlappar till anhöriga? Ladda ner informationsmaterial, eller skicka en epost till oss på info@namnlappar.se.

Ladda ner

Vilka namnlappar behövs till vårdhem och omsorgsboende?

Att märka personliga ägodelar med namnlappar på vårdhem och omsorgsboende är inte bara praktiskt, utan också enkelt och nödvändigt. Visste du att på de flesta vård- och omsorgsboende tvättas kläder på boendets tvätteri? Plaggen tvättas i industrimaskiner som tar större mängd varje tvätt och det rekommenderas att ha kläder och namnlappar som tål oöm maskintvätt. En del anhöriga väljer att tvätta sina nära och käras kläder hemma istället, men oavsett vad du som anhörig väljer att göra är det viktigt att märka kläderna och sakerna. Jackor, käppar och glasögon kan bli kvarglömda i de gemensamma utrymmena. Tofflorna komma på avvägar efter att de blivit bortlånade, eller kanske någon tog fel par på väg från TV-rummet

När man ska märka personliga ägodelar finns det flera alternativ till märklappar. Till att börja med rekommenderar vi två set med namnlappar; ett set stryklappar till kläder och ett set namnlappar till personliga ägodelar. Det är smart att designa de på samma sätt, så att det är lättare att känna igen dem. Både våra namnlappar och våra stryklappar kan designas helt själv. Neutrala namnlappar eller färgrika, med eller utan motiv – nästan oändliga valmöjligheter.

  • Stryklappar passar till handdukar och sängkläder eftersom de gärna tvättas på höga temperaturer, upp till 95 grader, i den gemensamma tvättstugan på vård- och omsorgsboendet. Vi rekommenderar också stryklappar till kläder som inte har tvättrådslapp och namnlappen därför måste fästas direkt på tyget. Exempel på detta är stödstrumpor och ullplagg.
  • Klisterlappar är genialiska till ägodelar som käpp, glasögonfodral, glasögon, tofflor, böcker, mobiltelefon, laddare, väskor och ytterplagg.

Ett nytt hem

Åren går och man blir äldre. Livet kan ändra sig och plötsligt blir man kanske tvungen att flytta och spendera resten av sina dagar på ett vårdboende eller ett omsorgsboende. En ny och okänd plats som från och med nu ska kallas hem. Under en sådan process önskar man att göra övergången så fin som möjligt för alla involverade. Det kan kännas överväldigande och lite otäckt.

aldershjem

För att hålla vardagen kvar som den var innan är det kanske önskvärt att behålla så många välkända element kvar som möjligt. Både personliga ägodelar knutna till goda minnen, men också de sköna tofflorna som värmer fötterna extra bra. Som anhörig har du säkert fått besked om att kläder, saker och personliga ägodelar måste märkas. Namnlappar till märkning av kläder och personliga ägodelar på vård- och omsorgsboende kommer bidra till en enklare vardag för både personalen och dina närstående. Våra produkter är allsidiga och kommer komma till bra användning på vårdboende, omsorgsboende, korttidsboende och andra platser där dina anhöriga bor under samma tak som andra.

Stryklappar – tål högsta temperatur

På vård- och omsorgsboenden lever man tätt på varandra i vardagen och personalen har ansvar för daglig tvätt och omsorg. På många vårdboende och omsorgsboende är det obligatoriskt att märka kläder och personliga ägodelar. Det är många brukare under samma tak, och kläderna tvättas ofta tillsammans på hög temperatur. Det är därför smart att märka de privata plaggen med namnlappar.

aldershjem

Eftersom kläderna ofta tvättas på hög temperatur, borde kläderna märkas med namnlappar med extra bra hållbarhet och som tål extra tuff behandling. Våra stryklappar tål oöm användning vid hög värme och sitter otroligt bra på klädesplaggen. Namnlapparna fästes med hjälp av ett strykjärn, sitter som gjutet och tål tvätt upp till 95 grader. Dessutom kan stryklapparna fästas på etiketten i plagget eller strykas direkt på textilen.

Klisterlappar – snabbt och enkelt

Har du inte strykjärn eller önskar ett ännu enklare alternativ, kan du självklart också använda klisterlappar (strykfria namnlappar). Dessa kan användas på kläder, skor och saker. På kläder fästes klisterlapparna på tvättrådslappen eller annan etikett och tål 60 grader i tvättmaskinen.

Våra självhäftande namnlappar passar utmärkt till prylar och småsaker som vi alla har ett överflöd av. Glasögonetui, läsplatta, tofflor och andra personliga ägodelar. Till de minsta sakerna rekommenderar vi minilappar. Minilapparna är superbra till bland annat glasögon, stickor och virknålar.

vårdhem

Sista inlägget på bloggen