HemReflexer
Reflexer

Reflexer

Självhäftande reflexer till ytterkläder och utrustning. Limmet på baksidan gör att dessa enkelt kan fästas på olika ytor. De är flexibla i formen och sitter fint på kläder och utrustning som är i rörelse.

Neutrala reflexer

Neutrala

Set med 15 reflexer
139 kr per set

Reflexer med smileys

Emoji

Set med 12 reflexer
139 kr per set

Reflexer med Hello Kitty

Hello Kitty

Set med 12 reflexer
139 kr per set

Utmärkt

Baserat på 13208 omdömen

28 timmar sedan

Snabb leverans och fina märken

Snabb leverans och fina märken

Jenny Bergendahl
28 timmar sedan

Toppenbra sitter ordentligt och fina

Toppenbra sitter ordentligt och fina

annette winge
34 timmar sedan

Så smidigt med namnlappar

Så smidigt med namnlappar, snabb leverans.

Susanne

Glömmer du alltid att ta på dig reflex? Självhäftande reflexer som kan fästas på alla typer av ytterkläder och utrustning är ett klokt val för både vuxna och barn.

Våra självhäftande reflexer fungerar som vanliga klistermärken och fäster bra på de flesta underlag. De kan till exempel användas på kläder, skor, hjälmar, cyklar och ryggsäckar. Reflexerna är tillverkade i ett elastiskt material som gör att de lämpar sig speciellt bra för klädesplagg och andra föremål som är i rörelse.

Våra reflexer finns i flera fina motiv så som emojier och Hello Kitty. Vi har också helt neutrala reflexer i olika former. Varje paket innehåller ark med 12 eller 15 reflexer. Kom ihåg att ju fler reflexer du använder − desto synligare blir du!

Det allra viktigaste med reflexerna är att de lyser upp och gör dig väl synlig i mörkret. Våra reflexer är godkända i enlighet med EN13356, som är den europeiska standarden för reflexer för personligt bruk. Var uppmärksam på att de minsta reflexerna på arket är för små för att kunna användas som fristående säkerhetsprodukter, de är därför avsedda som tilläggsdekor till de större reflexerna.

Bli sedd − använd reflex − allt kan märkas

Bli sedd – allt kan märkas

Folien på reflexerna är godkända i enlighet med EN13356 (Europeisk standard för reflexer till personbruk), men var uppmärksam på att de minsta figurerna på arket med reflexer är för små för att användas som säkerhetsprodukt i sig själv. Dessa fungerar som tilläggsdekoration till de stora reflexerna. Dekorera ytterkläder, ryggsäckar, väskor, skor och annat som gör dig synlig. Fint att se på och skojigt att sätta på.

Synlig på 140 meters avstånd

Reflexer reducerar risken för att bli påkörd i mörkret med hela 85%. Med reflex är du synlig på 140 meters avstånd. Skippar du reflexen är du däremot synlig först på 25–30 meters avstånd. Det är något att tänka på. Kom också ihåg att reflexer fortfarande är nödvändigt även om det är gatubelysning där du går. De allra flesta fotgängarolyckor sker i tätbebyggda områden.

Smart placering

Var du sätter reflexerna är viktigare än du tror. Ju mer urbant du bor, desto lägre borde reflexen placeras. Halvljus är det som används mest i tätbebyggda områden, och dessa vinklas lågt ner. Bor du däremot i områden där helljus är vanligast, bör reflexen placeras högre upp.
Glöm inte heller bort att repor eller skador på reflexen bidrar till att göra reflexeffekten svagare. Vi rekommenderar därför att du byter dessa med jämna mellanrum.