Hoppa till innehållet
HemBloggInspiration: Så här kan du använda dörrdekor på barnens rum

Inspiration: Så här kan du använda dörrdekor på barnens rum

DörrdekorHar du en gammal och lite tråkig dörr? Få saker är så enkelt som att göra en makeover med hjälp av vår självhäftande dörrdekor!

Det är många saker som påverkar hemmets estetik; allt från vilka färger vi föredrar och vilka möbler vi har, till valen vi gör när det kommer till stora ytor som väggar och golv.

Innerdörrar är ett område som oftast blir glömt när det kommer till interiördesign och renovering, men så borde det absolut inte vara, snarare tvärtom. Med tanke på att ett hem många gånger har flera innerdörrar är det att fixa till gamla slitna dörrar ett enkelt sätt att friska upp hemmet på, kanske till och med det enklaste.

Fin dörrdekor kan snabbt förvandla en tom och tråkig dörr till en unik entré till din lillas sovrum. Se på vårt stora utbud här.

En enkel och billig makeover

Att måla om är säkert det första många tänker på när man pratar om att fixa till gamla, slitna dörrar, men det kan ofta vara tidskrävande, för att inte tala om krångligt. Först måste du nämligen se till att dörren slipas och torkas av ordentligt, det är viktigt att all gammal färg och smuts är borta innan du tar fram penseln. Färgen måste också väljas med omsorg, väljer du fel är risken att färgen slits bort snabbt och allt arbete du lagt ner är förgäves.

Dörrdekor

Att bara måla dörren kommer heller inte kunna dölja alla repor och hack som lätt kan uppstå på en dörr. Många har därför upptäckt att självhäftande dörrdekor är ett fint alternativ till att måla om dörren. Detta eftersom dörrdekor täcker repor och hack, sitter bra på de allra flesta ytor och är väldigt lätt att applicera. Det är dessutom en fin lösning för dig som bor i hyreshus och inte har tillåtelse att måla om.

Men det är inte bara gamla och slitna dörrar som kan bli mycket finare med hjälp av självhäftande dörrdekor. Även en ny, men lite tråkig dörr, kan få helt nytt liv med en fin dörrdekor.

Passar särskilt bra till barnrum

De flesta barn tycker om att ha sitt eget rum där de kan vara för sig själva, göra sina läxor och leka utan att bli störda av resten av familjen. Precis som oss vuxna vill barn att deras rum ska reflektera deras personlighet och intressen.

Dörrdekor

Vi på Filur Namnlappar erbjuder dörrdekor som passar särskilt bra till barnrum, men de kan lika gärna användas på dörren in till filmrum eller träningsrum. Vi har en rad olika design, välj bland annat mellan skogsdjur, prinsessor, exotiska djur och enhörningar.

Att låta barnet få vara med och bestämma hur deras rum ska se ut kan kanske verka onödigt, men det bidrar till att barnet får uttrycka sig själv och utveckla sin personliga stil. När barn får delta i val av möbler och interiör, då räknas dekor på väggar och dörrar också in, får de möjlighet att bygga upp sin självkänsla och identitet, för att inte tala om att det förstärker känslan av ägandeskap. Om du har ett rum som återspeglar dig och som du själv har varit med på att dekorera kommer viljan och lusten att hålla rummet snyggt och prydligt öka. Du kommer dessutom ta bättre vara på dina saker.

Enhörning

Dörrdekoren från Filur Namnlappar är gjorda av ett flexibelt material som inte sträcks ut eller lämnar märken efter sig. Den är därför väldigt lätt att applicera och kan enkelt tas bort igen när du så önskar det. Varje förpackning innehåller en banner där du kan välja din personliga text, ett huvudmotiv och flera små dekorelement.

Och kom ihåg, vår självhäftande dörrdekor måste inte bara pryda innerdörrar. De sitter lika bra på garderobsdörrar eller direkt på väggar. Om du vill dekorera ett större område, har vi också förpackningar med matchande väggdekor.

Eget namn på dörren

Dörrdekoren från Filur Namnlappar innehåller en banner där du själv kan välja vilken text du vill ha. Det vanligaste är att skriva in barnets namn, men det finns också utrymme för att vara lite kreativ!

Du kan fylla ut två linjer med text. Här kan du inkludera texter som ”Välkommen till”, ”Här bor” eller ”Vild lek pågår”.

Dörrdekor

Så här fäster du dörrdekoren

Innan du fäster dekoren på dörren är det viktigt att se till att dörren är ren, torr och utan fett eller damm. Ta av de olika dekordelarna försiktigt från arket de sitter på och fäst dem där du vill på dörren. Se till at du gnider ut eventuella luftbubblor med händerna allt eftersom du fäster delarna.

dörrdekoren

Om det inte skulle bli perfekt på första försöket behöver du inte tappa hoppet, det är bara att ta bort dekoren och applicera den på ett nytt ställe, den sitter fortfarande lika bra. Dra bara försiktigt av dekoren från ytan den sitter på, så ska det inte vara några problem. Du kan också sätta tillbaka dekoren på originalförpackningen från Filur Namnlappar eller på ett bakplåtspapper, om du inte hittar det rätta stället på en gång.

Exotiska djur

Dörrdekor: Skogsdjur

Fin dörrdekor kan snabbt förvandla en tom och tråkig dörr till en unik entré in till din lilles sovrum. Kolla in utbudet här.

Tags:

Sista inlägget på bloggen