Hoppa till innehållet
HemBloggKundernas bästa tips på användning av namnlappar: – Räddade nattsömnen!

Kundernas bästa tips på användning av namnlappar: – Räddade nattsömnen!

namnlappar på skolböcker

Vilka namnlappar finns och hur kan du använda dem? Bli bättre bekant med våra olika namnlappar och låt dig inspireras av våra kunder, som har hittat sina egna smarta sätt att använda namnlappar på.

Trodde du att namnlappar bara användes till att märka barnens kläder? Då tar du helt fel! Namnlappar från Filur har oräkneliga användningsområden och vi imponeras hela tiden av våra kunder som hittar de smartaste sätten att använda dem på.

Ett måste om olyckan är ute

Att Filur Namnlappar har bidragit till att återförena många personer med sina ägodelar finns det inga tvivel om. Trebarnsmamman Jeanette har använt oss helt sedan 2010 och berättar att familjen säkert hade varit många plagg och saker fattigare om det inte hade varit för att de märker allt de tar med sig ut av hemmet med namnlappar.

– Ungarna har tappat bort ytterjackor, fotbollar, mössor, ryggsäckar och mycket annat. Vi har också fått tillbaka en mobil tack vare namnlappar, gissa om vi hade en lättad grabb hemma då! Namnlapparna sitter tills man vill ta av dem och de bleknar inte, så när man först har märkt kläder och saker behöver man inte göra det igen, säger hon.

smart att ha telefonnummer på namnlapparna

Jeanette har också hittat ett helt genialt användningsområde för namnlapparna som hon gärna delar med sig av till andra föräldrar.

– Jag lärde barnen tidigt att om de skulle komma bort från oss så kunde de visa namnlapparna de har i kläderna. I stället för att använda id-armband använder vi alltså namnlappar, tipsar hon.

Välj den namnlapp som passar bäst till det du ska använda den till

När du ska beställa namnlappar är det först och främst viktigt att hitta de som passar bäst till det du ska använda de till. Tänk efter hur namnlappar ska fästas och vilken storlek de borde ha.

Filur har två huvudtyper namnlappar; självhäftande namnlappar som fungerar som klistermärken, och stryklappar som du enkelt fäster med hjälp av ett strykjärn.  Dessutom har vi namnlappar i olika storlekar och med många olika motiv.

Välj den namnlapp som passar dig bäst

Självhäftande namnlappar i storleken 30 x 13 mm är ett populärt val till kläder då dessa passar perfekt till att fästa på plaggets tvättrådslapp.de kan också användas till att märka saker, som till exempel sportutrustning och leksaker. Dessa namnlappar tåler 60 graders tvätt, torktumlare och diskmaskin. Även efter mycket slitage över tid håller de färg och form.

Våra stryklappar i samma storlek är speciellt bra till handstickade plagg och andra textilier som inte har tvättrådslapp. Påstrykbara namnlappar är nämligen extra slitstarka och sitter som gjutet även om de är fästa direkt på textil. De är också ett bra val om du ska märka kläder till boenden på institutioner eftersom man på den typen boenden ofta tvättar med industrimaskiner som är mindre skonsamma.

Glöm inte att märka de yngsta barnens saker

Namnlappar från Filur har också varit med att rädda många småbarnsföräldrars nattsömn, något som vår kund Natalia kan skriva under på. Efter en shoppingtur på det lokala köpcentret mitt i julrushen upptäckte hon plötsligt att familjens ettåring inte längre hade sin snuttefilt. Ingen anade var den kunde ha tagit vägen och chanserna att hitta den var minimala.

– Vi började leta febrilt på hemsidor till de lokala barnaffärerna, vi hoppades att vi skulle hitta en likadan snuttefilt, berättar hon.

– Plötsligt ramlade det in en bild på telefonen från ett okänt nummer. Någon hade hängt upp snuttefilten bland julpyntet inne på köpcentret, så då var det bara att kasta sig i bilen och hämta hem den. Tack vare namnlappen med namn och telefonnummer fick vi tillbaka den djupt saknade snuttefilten, säger hon med ett leende.

kom ihåg att märka gosedjuret med namnlapp

Våra mest populära motiv

På vår hemsida kan du själv bestämma vilken design dina namnlappar ska ha genom att välja text, motiv och bakgrund. Yngre barn önskar sig ofta namnlappar med sitt favoritdjur eller en figur de känner igen från barnprogram, medan äldre barn och vuxna gärna föredrar en namnlapp med sitt stjärntecken eller en rolig emoji.

namnlappar med enhörning

Har du ett barn som älskar pandor? Att de har varit trendiga de senaste åren syns tydligt i våra försäljningssiffror. Pandan har varit det allra mest populära motivet på våra namnlappar, tätt följt av räv, enhörning, dinosaurie och fotboll.

Tips på hur du gör namnlappar

Ett smart tips när du ska designa namnlappar till de minsta barnen är att undvika för mycket text. Barn som inte är helt stabila på läsning än känner ofta igen sin namnlapp genom motivet och bakgrunden. Låt gärna barnen få hjälpa till med att designa namnlappen så att de på så sätt känner större anknytning till den och chansen för att de känner igen den ökar. Tänk också på vilken textfärg och bakgrund du väljer, ljus text på ljus bakgrund (även det motsatta) är sällan en hit.

Dök upp igen efter två år

Men namnlappar är inte bara nyttiga för stressade småbarnsföräldrar. Jostein gillar att åka offpist när han är ute och åker skidor, det betyder att han åker utanför de utstakade skidspåren. Efter en lång och fin dag på skidorna upptäckte han att hans GoPro-kamera som satt fast på skidorna hade försvunnit.

– Att förlora en GoPro som kostar flera tusen är surt, men att förlora det som var på minneskortet var värre. Så jag tog en runda upp igen för att leta efter kameran, men jag hittade den såklart inte, berättar han.

smart att märka mobilen

Trots att kameran var märkt med namnlapp som hade både namn och telefonnummer på sig trodde Jostein att kameran var borta för alltid. Han tänkte därför inte mer på saken, men två år senare fick han en rejäl överraskning.

– Någon var så snäll och sa ifrån om att han hade hittat kameran när han var ute och gick i området en sommardag. Jag var så glad över att ha fått tillbaka kameran, och för att få se de häftiga videosnuttarna från när jag åkte skidor. GoPro-kameran fungerade som den skulle, men videorna var inte lika häftig som jag mindes, haha!

Perfekta märklappar till de minsta sakerna

Våra självhäftande minilappar är väldig bra att använda på kameror och andra tillhörigheter som du önskar att märka, de är väl synliga men ändå diskreta. Dessa namnlappar får du i storleken 16 x 6 mm och du kan själv välja bakgrundsfärg.

minilappar till pennor

Minilapparna är också perfekta till att märka småsaker som är väldigt lätta att tappa bort, till exempel pennor, linjaler, suddgummin, pennvässare och mobilladdare. Genom att märka allt med våra minilappar kan barnen låna bort saker till sina klasskompisar och ändå vara säkra på att få tillbaka dem senare.

Slitstarka och extra synliga namnlappar

Vi har också extra stora namnlappar som finns i flera storlekar och former; cirklar, rektanglar och kvadrater. Det är ett populärt val till större saker som till exempel pulkor, ryggsäckar och sparkcyklar. Namnlapparna är slitstarka och robusta, och de sitter bra på ytor som plast, metall och glas.

märk vattenflaskan med stora namnlappar

Välj mellan många olika motiv, till exempel skogsdjur, universum, sötsaker och häftiga emojis. En lite tråkig vattenflaska blir som ny med dessa dekorativa figurer.

Flera kreativa sätt att använda namnlappar på

Vill du ha ännu mer inspiration till hur du bäst kan använda dina namnlappar? Här följer fyra kreativa tips:

  1. Märk plagg med tvättråd: Detta är ett extra smart tips till alla som gillar att sy eller sticka plagg till andra, få saker är så tråkiga som när hemmagjorda kläder förstörs i tvätten. Om du ser under motivkategorin ”Diverse”, hittar du symboler för tvättråd, till exempel handtvätt eller tvätt på 30 grader.

smart användning av klisterlappar

  1. Märk dina böcker: Är du en bokslukare som gärna lånar ut böcker till vänner och familj? Våra självhäftande namnlappar är perfekta att använda som bokägarmärke. Du kan till exempel välja texten ”Denna bok tillhör” eller den klassiska ”Ex libris”, som är det latinska uttrycket.

 

  1. Dekor på barnkalaset: Namnlappar kan användas på flera olika sätt på barnkalaset. Våra stora självhäftande namnlappar är till exempel superfina att använda på födelsedagsinbjudningarna eller för att klistra ihop godispåsarna.

 

  1. Märk barnens skolböcker: Våra stora självhäftande namnlappar är också superbra för att märka skolböcker som har slagits in med papper. Dessa namnlappar är inte bara extra synliga, de har också fin design som friskar upp ett litet tråkigt bokpapper, och det gör att de är extra lätta för barnen att känna igen.

dekormotiv med enhörning

Sista inlägget på bloggen