Hoppa till innehållet
HemBloggMärkning av kläder och saker

Märkning av kläder och saker

Märkning av kläder och föremål med namnlappar ger barnfamiljen översikt och bättre ordning i en hektisk vardag. I snart tjugo år har Filur Namnlappar levererat kvalitetsprodukter till familjer som behöver personliga etiketter till kläder och föremål. Våra namnlappar är ordentligt slitstarka, sitter väl på underlaget, tål värme, vind och kyla − samt obegränsade mängder lek och skoj!

Tips för märkning av kläder

Som nybliven förälder är det lätt att bli överväldigad över hur mycket vi behöver till våra små. Kläder, skor, nappar, haklappar, matlådor, vattenflaskor, leksaker − det kan kännas som om listan aldrig tar slut! Hur ska man klara av att ha översikt över mitt och ditt, hans och hennes?

Ett utmärkt hjälpmedel för barnfamiljen är namnlappar för märkning av kläder och föremål. Speciellt efter att barnet har börjat på förskolan och du upptäcker att alla barn har likadana gummistövlar, gosedjur och overaller.

Hos Filur Namnlappar kan du designa din egen namnlapp genom att välja motiv, bakgrund och den färg på texten som du tycker passar bäst. Älskar ditt barn Mumintrollet eller Bamse – världens starkaste björn? Hos oss kan du också få självhäftande namnlappar med många kända figurer, något som gör det enklare för barn som kanske inte har lärt sig att läsa ännu. Genom att designa en unik namnlapp med ett motiv som barnet gillar, blir det lättare för den lilla att hitta sina egna saker.

Märkning av kläder och saker

Ta av och fäst − lätt som en plätt

Swish! Dagarna flyger förbi! I ekorrhjulet är det tajta tidsscheman med läxor, fritidsaktiviteter, födelsedagar och inköp och vi är ständigt på jakt efter hjälpmedel som kan underlätta vår vardag.

Ett av de bästa tipsen för att underlätta bristen på tid är att du alltid har ett ark med självhäftande namnlappar tillgängligt. Lägg dem gärna i en byrå eller i garderoben i hallen, så är de lätta att hitta när barnet är på väg ut genom dörren med ett plagg som ni har glömt att märka med namn.

Våra självhäftande namnlappar fungerar som ett klistermärke och sitter extra väl på plaggens isydda tvättlappar. De kan också användas på saker som vattenflaskor, stövlar och ryggsäckar, då de tål både tvätt i tvättmaskin, diskmaskin och höga temperaturer i ugn.

Till mindre föremål, till exempel hårspännen och solglasögon, föreslår vi våra självhäftande minilappar. De har en storlek på endast 16 x 6 mm och är lika slitstarka som våra övriga namnlappar.

Bra att tänka på när du ska använda dig av namnlappar:

• Formge namnlappen så att den är unik och lätt att känna igen
• Till kläder: fäst namnlappen på tvättlappen i tyget
• Till föremål: fäst namnlappen på en torr och ren yta
• Märk allt med namnlappar – alltid
• Välj de etiketter som passar ditt behov
• Välj mellan självhäftande namnlappar, påstrykbara namnlappar, minilappar och stora namnlappar.

Märkning av kläder och föremål till hela familjen

I perioder växer barnen så det knakar. Utan att vi föräldrar har lagt märke till det har familjens yngsta plötsligt vuxit flera centimeter och alla plagg i garderoben behöver bytas ut. I takt med att barnen behöver större storlekar, förblir inköpta kläder oanvända och snart är det är dags för en ny årstid.

Med den här stora omsättningen av kläder i en barnfamilj kan det vara svårt att ha koll på vad som tillhör vem, speciellt i en stor syskonskara där kläderna går i arv. Genom att märka klädesplagget med namn ser du till att både barnen och deras ibland vimsiga föräldrar hänger med i svängarna. Som en extra bonus kan man genom tydliga namnlappar på kläderna undvika bråk om vem som egentligen är ägaren av de två nästan identiska strumpbyxorna.

Kom ihåg att märka det du tar med dig ut

Märkning av kläder som tas med hemifrån är extra viktigt. Om det så rör sig om ombyteskläder som barnet har på förskolan, tonåringens träningskläder eller din egen favoritmössa. Allt som vi tar med oss hemifrån, både kläder och saker, kan lätt bli kvarglömda eller borttappade.

Några saker verkar dock löpa större risk att bli kvarglömda än andra. Undersökningar visar att assecoarer, som mössor och vantar, samt föremål som nycklar, plånböcker, glasögon och leksaker dominerar listan över saker vi oftast glömmer.

Även om det inte alltid är tal om stora värden, så är det fruktansvärt irriterande. Märkning av kläder och föremål tar bara några sekunder medans tiden det tar att stressa iväg till affären för att köpa ett par vantar till pulkautflykten, är tid som du hellre hade lagt på något annat.

För det finns väl knappast något bättre än när de fina, varma vintervantarna som du köpt till din dotters födeledag dyker upp igen – tack vare att du hade märkt dem med namn och telefonnummer.

Namnlappar på vantarna

Namnlappar är inte bara till för märkning av barnkläder

Fast, visst är det så att vi vuxna inte heller är felfria. Flera av oss har nog en eller annan gång varit med om att vi glömt ett kakfat på klassfesten, eller att vi har tappat bort en mobilladdare på jobbet.

Namnlappar som enkelt kan klistras på våra saker är därför en bra investering för hela familjen. Genom att märka kläder och föremål håller du ordning på dina saker och chansen att du får tillbaka det som är borttappat är mycket större.

Hos Filur Namnlappar bestämmer du själv hur dina namnlappar ska se ut. Vi har många fina motiv som passar bra till våra vuxna kunder, till exempel motiv med sömnad, trädgårdsarbete och musik. Du kan också välja att designa dina namnlappar utan motiv, med en neutral bakgrund och text.

Älskar du att sticka? Hemstickade plagg utan isydda tvättlappar märks bäst med våra stryklappar, så dessa kan fästas direkt på plagget. För att fästa stryklappar får du ta fram ett strykjärn eller en plattång, men i gengäld sitter de extra bra.
Ett bra tips när du ska designa namnlappar till dina hemmastickade plagg är att du kan välja symboler för tvättråd, till exempel handtvätt eller tvätt på 30 grader. De här är helt genialiskt om du till exempel ska ge bort plagget till andra som behöver en liten påminnelse om hur hemmastickade ullkläder bör tvättas.

Två bra användningsområden för namnlappar.

Mobilladdare. Hur många gånger har vi inte tappat bort den sak vi använder mest i vår vardag? Var det arbetskollegan som lånade den? För att undvika missuppfattningar och konflikter, gör du klokt i att märka din mobilladdare och andra jobbföremål med namn. Våra självhäftande minilappar är perfekta för det ändamålet.

Kakfat och termos. Under barnens uppväxt kommer du att vara med om otaliga arrangemang där du som förälder blir ombedd att bidra, om det så är med kakor till klassfesten eller kaffe till julavslutningen. Det är vid sådana tillfällen som vi inte tänker på att märka våra saker, förrän det är för sent. Vårt tips är att du i år kommer ihåg att märka din termos med en namnlapp, så slipper du än en gång åka till affären för att köpa en ny.

Som en present till de nyblivna föräldrarna. Namnlappar är den perfekta presenten till en babyshower eller ett dop. Efter att ha öppnat alla presenterna på festen sitter din bästa vän garanterat med en hög med kläder och saker till bebisen som hon sen ska märka. Självhäftande namnlappar till märkninga av kläder är perfekt på så många sätt, då det sparar en massa tid.

Redo? Kör märkning 😃

Sista inlägget på bloggen