Hoppa till innehållet
HemBloggNamnlappar följer barnen genom hela uppväxten

Namnlappar följer barnen genom hela uppväxten

Namnlappar följer barnen genom hela uppväxten

Det är först när barnen ska börja i förskolan, som många föräldrar upptäcker hur otroligt användbart det är med namnlappar.

I en vardag när mycket av tiden består av att klä av och på barnen, är det förståeligt nog ett måste för förskolepersonalen att barnens kläder är tydligt märkta. Påminnelser om att du bör märka barnens kläder börjar därför vanligtvis redan under det första informationsmötet du har med förskolan.

Att de även kommande år fortsätter att påminna föräldrar om att märka plagg, allteftersom nya kläder tillkommer, säger en del om hur tidsbesparande och viktigt detta är för personalen.

Namnlappar till bebisens saker

En del föräldrar börjar dock med namnmärkning av barnens saker långt innan de börjar i förskolan, något som senare har visat sig vara väldigt klokt.

Barn knyter nämligen tidigt an till vissa saker, som till exempel nappar, gosedjur, filtar och snuttefiltar. Vissa experter rekommenderar att barnet får med sig en snuttefilt eller ett gosedjur med sig i sängen, helst en som luktar mamma eller modersmjölk, då det bidrar till att barnet känner sig lugnt och tryggt.

Namnlappar barn

För en del barn blir snuttefilten så viktig att den ska vara med både på promenader med barnvagnen och när familjen ska på besök till familj och vänner. Många föräldrar tänker därför med ve och fasa på vad som kommer att hända om snuttefilten plötsligt skulle försvinna. ( = sömnlösa nätter med mycket gråt!).

Det är här namnlapparna kommer in i bilden. Genom att märka barnens favoritleksaker, snuttefiltar och nappar med namn och ditt telefonnummer, är chansen stor att en borttappad snutte återförenas med sin lyckliga ägare.

Namnlappar barn - exotiska djur

Självhäftande namnlappar fungerar som klistermärken och passar bra till märkning av nappar eller till att fästa på den syntetiska tvättlappen på snuttefilten. Om du önskar att märka en filt utan isydd tvättlapp, eller till exempel ett gosedjur, gör du detta genom att använda Filur Namnlappars stryklappar. Det är namnlappar som kan strykas direkt på textilierna och sitter extra bra.

En anledning till att våra namnlappar passar så bra till de yngsta barnen, är att du hos oss själv kan välja motiv. Har ditt barn en favoritfantasifigur eller ett djur det älskar över allt annat på jorden? Då är vårt tips att du väljer detta som motiv på namnlappen. På det sättet kan barnet lätt känna igen sina egna saker eller kläder, trots att det inte har lärt sig att läsa ännu.

Vill du ha fler tips på hur du bäst kan använda dig av namnlappar för barn? Ta en titt på vårt inlägg namnlappar till förskolan.

Namnlappar till skolbarn

När barnen börjar skolan är märkning med namn fortsatt viktigt. Inte bara när det gäller kläder, utan också när det kommer till skolmaterial. Hur ofta har det inte hänt att ditt barn har lånat ut ett sudgummi eller en linjal till en klasskamrat, utan att få tillbaka det? Inte för att barnens kompisar är busar, men helt enkelt för att de är barn och för att vissa har en tendens att vara lite glömska.

Vid sådana tillfällen är det bra att ha ett ark med självhäftande namnlappar till hands. De klistras rakt på det du vill märka och sitter bra med en gång. Till de allra minsta sakerna, som till exempel blyertspennor, kulspetspennor och mobilladdare, rekommenderar vi minilappar. Det är namnlappar i halv storlek som är specialtillverkade för att märka dina minsta föremål.

Namnlappar barn - minilappar

I skolåldern börjar barn också med olika aktiviteter och med det tillkommer ibland mycket dyr utrustning .

Fotbolllskor som blir borttappade på turneringar, vattenflaskor som på ett mystikst vis ramlar ur väskan på väg tilll träningen och föremål som glömdes kvar på utflykten. Listan på saker som kan försvinna när våra något vimsiga sötnosar är iväg, är lång − något som syns på vårt bankkonto.

Självhäftande namnlappar till barn, som du klistrar på smått som stort, kan därför bli en lönsam investering som sparar både tid och pengar.

Namnlappar till tonåringar

Tyvärr är det inte så att dessa utmaningar försvinner i det ögonblick som ditt barn tar klivet in på högstadiet eller gymnasiet. Även om de flesta ungdomar (förhoppningsvis) har lärt sig att hålla bättre ordning på sina saker, är de nu också mer ute och rör på sig. De träffar vänner och rör sig mer i kollektivtrafiken och hamnar ständigt i situationer där det är lätt att tappa bort eller glömma saker.

Namnlappar barn - till sportutrustningen

Och även om det inte händer lika ofta som förr, är sakerna de tappar bort oftast mer värdefulla. De flesta ungdomar tycker det skulle vara tråkigt om mobiltelefoner, pc, eller läsplattor skulle försvinna. Om du ser till att det är märkt med barnets namn och kontaktinformation, är chansen långt större att det ska komma tillrätta igen.

Tips: Fem av tonåringens saker som du kanske har glömt att märka; skidor, elsparkcykel, hjälm, mobilladdare och skateboard.

Namnlappar barn - Håll ordning på stort och smått

Två vanligt förekommande utmaningar när det gäller namnlappar till barn

1. Tvättlappar som kliar

Har du ett barn som inte vill ha på sig vissa kläder på grund av de isydda tvättlapparna? Några barn är väldigt känsliga när det gäller isydda tvättlappar. De klarar helt enkelt inte av att ha dem nära huden och kan klaga på att de kliar och sticks.

För vissa kan stryklappar, det vill säga namnlappar till barn, som du stryker på kläderna med ett strykjärn, vara ett gott alternativ. De här lapparna sammansmälter mer med tyget de är fästa på, så att de inte sticker ut.

Namnlappar barn - Stryklappar

Om du tycker att det är synd att klippa bort märklapparna med tvättinstruktioner, är det faktiskt möjligt att beställa namnlappar med tvättansvisning på. Hos Filur Namnlappar kan du få motiv som visar om kläderna skall tvättas på 30, 40 och 60 grader, eller för hand.

Visste du förresten att du kan använda plattång för att fästa stryklapparna? Det är ett snabbt och enkelt alternativ till strykjärn.

2. Att märka saker är pinsamt

Det kommer en dag i de flesta föräldrars liv, när allt du företar dig är det mest pinsamma ditt barn någon gång har varit med om. Tyvärr kan det här problemet också uppstå när du ska märka barnens föremål med namn. Något som är väldigt trist, eftersom det är synd om omtyckta plagg eller värdefulla föremål försvinner för att det saknas namnmärkning.

Lyckligtvis finns det ett sätt som du kan tackla detta problem på. En lösning är att sätta namnlapparna på ett ställe där de inte är så lätt att upptäcka, men där de ändå är lätta att hitta när någon letar efter dem. En matlåda kan till exempel ha namnlappen på insidan av locket, istället för mitt på framsidan. Medans du i jackan kan sätta namnlappen på baksidan av den isydda tvättlappen och inte på framsidan, som kanske hade varit det mest naturliga.

Namnlappar barn - Märka kläder

Du kan också undvika att använda namnlappar i starka färger eller med motiv som gör dem lätt synliga. Hos Filur Namnlappar kan du till exempel beställa enkla, neutrala namnlappar, utan motiv och med vit bakgrundsfärg. Genom att välja dämpade och neutrala färger på namnlapparna undviker du att de tilldrar sig onödig uppmärksamhet.

Det bästa tipset för att tackla detta probem är dock att låta barnet själv få vara med att bestämma hur namnlappen ska se ut. Hos Filur Namnlappar har vi ett stort utbud av motiv och färger som passar barn i alla åldrar, genom att välja själv blir det kanske inte så pinsamt att märka sina saker trots allt.

Sista inlägget på bloggen