Hoppa till innehållet
HemBloggNamnlappar – klistermärken som kan användas på det mesta

Namnlappar – klistermärken som kan användas på det mesta

Självhäftande namnlappar på kläder

Mössor, matlådor och pulkor, detta är bara några av de saker som kan försvinna under en helt vanlig dag i skolan eller i förskolan. Att märka allt med barnens namn är ett viktigt hjälpmedel för föräldrarna, men klistermärken med namn kan användas för långt fler ändamål i vardagen.

Att märka barnens kläder och utrustning med namnlappar har blivit ett viktigt hjälpmedel i vardagen, både för föräldrar och för de anställda i förskolan och skolan. Inte bara för att namnlapparna gör det lättare att hålla ordning på vem som äger vad, de bidrar också till att färre saker kastas och att du ständigt slipper ersätta det som kommit bort. Det är med andra ord win win för miljön och för plånboken.

Men namnlappar är inte bara förbehållet de minsta barnen, också vuxna och tonåringar kan ha god nytta av att fästa klistermärken med namn på sina ägodelar. Hos Filur Namnlappar får du slitstarka märklappar av hög kvalitet som har en lång rad olika användningsområden. Dessutom kan du välja precis den design eller den färg som passar dig bäst, om de så ska användas av barn eller av vuxna.

Här följer några tips och trix på hur du använder våra namnlappar på bästa möjliga sätt.

Namnlappar för tonåringen
Kom ihåg att det mesta kan märkas med namnlappar

De flesta förknippar nog namnmärkning med barnkläder som ombyteskläder, vantar och mössor, men det är otroligt hur mycket som slarvas bort under ett år. Och det gäller inte bara barn – vi vuxna är minst lika dåliga på detta, vi tappar bara bort olika saker.

Undersökningar från USA och Storbritannien har tittat närmre på vilka ägodelar vi oftast tapar bort. Överst på listan hittar vi saker som nycklar, väskor, kläder och glasögon, men även mobiltelefoner och surfplattor är frekvent förekommande. Allt det här är ägodelar som snabbt kunnat bli återförenat med sin rätta ägare, om de varit märkta med självhäftande namnlappar.

Typiska ställen där vi tappar bort saker är i säkerhetskontrollen på flygplatsen, i taxin, kollektivtrafiken, i provrum och på uteställen.

Filurs minilappar är till exempel utmärkta för att märka småsaker som solglasögon och mobilladdare. De här namnlapparna har en storlek på bara 16 x 6 mm, kommer i en neutral design och i ett brett spektra av färger. Glöm inte att märka ägodelar och kläder som tillhör familjens tonåring, som till exempel fotbollskor, träningskläder och hörlurar. Ju äldre barnen blir, desto dyrare blir ofta utrustningen – och desto mer känns det i plånboken när saker tappas bort.

Filur har också klistermärken av hög kvalitet som är specialdesignade för företag, idrottslag och klubbar. Det här är klistermärken som tål att användas utomhus, över och under vatten, och tål hårt slitage. Klistermärkena kan till exempel märkas med företagets namn, QR-koder och streckkoder.

Mini-namnlappar till småsaker

Använd rätt namnlapp på rätt ställe

Strykfria och självhäftande namnlappar är vår mest populära produkt, då de både är tidsbesparande och väldigt lätta att använda. Den här typen av namnlappar fungerar som vanliga klistermärken, men har ett mycket starkare lim som gör att de lätt kan fästas på det mesta. De tål otaliga tvättar i tvätt- och diskmaskinen, samt många rundor i torktumlaren.

Självhäftande och strykfria namnlappar kommer i tre olika storlekar;

  • Vanliga namnlappar på 30 x 13 mm: De här klistermärkena har en storlek som passar perfekt på isydda etiketter i klädesplagg. Namnlappar i den här storleken kan också beställas med barnets favorittfigur, så att även barn som ännu inte har lärt sig att läsa enkelt kan känna igen sitt plagg. Hos oss kan du välja mellan populära figurer som Greta Gris, Bamse, Hello Kitty og Mumintrollet.
  • Minilappar på 16 x 6 mm: Det här är extra små strykfria namnlappar som kan användas på småsaker som suddgummi, blyertspennor, nappar och hårspännen. Minilapparna kommer i en förpackning som innehåller flera olika färger, eller i en förpackning med enfärgade minilappar i din favoritfärg.
  • Stora namnlappar i olika storlekar och former: Våra stora strykfria namnlappar passar bra till ägodelar där du snabbt vill kunna se vems det är, till exempel större saker som cyklar, vattenflaskor, pulkor och skolväskor. De här stora klistermärkena kommer i olika teman som till exempel skogsdjur, enhörningar och monster, och har en härlig design som snabbt förvandlar en lite tråkig och anonym matlåda till att bli riktigt rolig och unik.

En del kläder saknar isydda etiketter, det kan till exempel vara sockar, halsdukar och hemmastickade plagg. Vid sådana här tillfällen när du måste fästa namnlappen direkt på plagget, passar det bättre att använda namnlappar som strykes på. I likhet med de självhäftande namnlapparna kan du designa stryklapparna med precis det motiv och i den färg du önskar.

Strykbara namnlappar är extra slitstarka och tål maskintvätt upp till 95 grader. De är därför ett speciellt bra val om du ska märka kläder till någon som bor på äldreboende, eftersom kläderna oftast tvättas i industrimaskiner som är mindre skonsamma än vanliga tvättmaskiner.

Mix & Match - klistermärken

Namnlappar som inte faller av

Efter att ha lagt mycket tid på att märka allt barnet äger, är det väldigt irriterande att uppleva att klisterlapparna bara ramlar av. Hur bra namnlappar sitter, kan variera från leverantör till leverantör. Namnlappar från Filur har flera gånger blivit utsedda till bäst i test, och en av faktorerna som lyfts fram är precis det att våra namnlappar har förmågan att inte ramla av.

En av anledningarna till att klisterlapparna från Filur sitter extra bra, är att de kommer med ett specialutvecklat lim som inte är skadligt för hälsan. För att klisterlapparna ska vara länge och inte ramla av, är det verkligen viktigt att du följer bruksanvisningen noga.

Först och främst bör du se till att du fäster klisterlapparna på en yta som är torr och ren. När du ska märka kläder bör klisterlappen fästas på den isydda klädetiketten i plagget, helst tvättlappen. För att vara säker på att namnlappen sitter bra, bör du också vänta i minst 24 timmar innan du tvättar plagget eller ägodelen.

Strykbara namnlappar fästes med hjälp av strykjärn, men en plattång kan också vara ett bra alternativ. För att fästa namnlapparna använder du ett silikonpapper som följer med i förpackningen. Det här silikonpappret läggs över stryklappen och därefter pressar du strykjärnet över med cirkulerande rörelser, i åtta till tio sekunder. Om du skulle få slut på silikonpapper går det också bra att använda vanligt bakplåtspapper, men smörgåspapper fungerar inte.

Strykbara namnlappar är extra slitstarka, men om de ändå skulle visa tecken på att lossna är det enkelt att fästa dem på nytt. Allt du behöver göra är att återupprepa processen med att värma upp strykjärnet till varmaste temperatur, lägga ett silikonpapper över och stryka över lappen i åtta till tio sekunder.

Se till att du alltid har namnlappar tillgängliga

Att märka små och stora prylar med namnlappar, kan verka som en överväldigande och tidskrävande uppgift. Ofta är det dessutom något som sparas till dagen före skol- eller förskolestart, när man ska märka ett helt berg med saker. Namnlappar som fungerar som klistermärken ser till att det här jobbet går mycket snabbare och lättare.

Dessvärre är det lätt att glömma att märka alla nya plagg och all ny utrustning man köper under ett år, och ofta kommer man inte på att något bör märkas förrän man är på väg ut genom dörren.
För att undvika att du glömmer att märka ägodelar, kan det vara smart att alltid ha ett ark med klistermärken till hands. Ett ark som finns lätt tillgängligt, till exempel i hallen, väskan, i hyllan på förskolan eller på din arbetsplats, kan visa sig bli en investering som sparar mycket onödiga utgifter i vardagen.

Namnlappar i plånbok - klistermärken

Sista inlägget på bloggen