Hoppa till innehållet
HemBloggNamnlappar test: Var bör du beställa dina namnlappar?

Namnlappar test: Var bör du beställa dina namnlappar?

Få saker är så tråkiga som att köpa något som inte helt lever upp till förväntningarna, men när du beställer saker på nätet är det lätt att gå på en nit. Eftersom du inte har möjlighet att se eller känna på det du vill köpa, är du som konsument ofta beroende av att läsa vad andra tycker om produkterna innan du köper dem.

Det här gäller i allra högsta grad även namnlappar som används till märkning av kläder och ägodelar. På marknaden finns flertalet märklappar från olika tillverkare, hur ska du då veta vad du ska lägga pengarna på?

Recensioner av namnlappar

Trustpilot har de senaste åren seglat upp som en av de mest trovärdiga sidorna för att hitta användarrecensioner. Nätsidan grundades i Danmark 2007, men finns idag tillgänglig i hela världen.

En av anledningarna till att Trustpilot fått en sådan position, är att de har ett stort antal verifierade recensioner. Det är recensioner som är gjorda av konsumenter som faktiskt har varit i kontakt med det aktuella företaget som säljer produkten eller tjänsten. Att göra en recension är gratis för konsumenten, och nätsidan arbetar aktivt med att förhindra falska recensioner.

Filur Namnlappar är stolta över alla recensioner som lämnas om oss på Trustpilot, och vi jobbar hårt för att våra kunder ska få den allra bästa upplevelsen från början till slut. Snabb leverans och bra kvalitet, är två egenskaper som är återkommande i recensionerna från våra kunder. Tack så mycket!

Test av namnlappar

Ett annat viktigt verktyg för alla som handlar på nätet, är det som kallas konsumenttester. Ibland kan det röra sig om tester av en specifik produkt, andra gånger är det tester där man jämför likadana produkter från olika tillverkare. Ofta sätts det upp en rad kriterier, som varje produkt eller nätbutik värderas utifrån.

Innan du tar steget och köper en produkt som utsetts till «bäst i test», är det viktigt att du tar en närmre titt på vem det är som utfört testet. Här finns nämligen en del fallgropar man kan gå i, eftersom det dessvärre finns oseriösa aktörer som endast utför tester i marknadsföringssyfte.

Bloggar och andra nätsidor får ofta förfrågan om att testa enskilda produkter, något som är positivt för både företagen som blir omnämnda och för konsumenterna som får kunskap om nya produkter. Men för att testet ska vara trovärdigt bör det tydligt framgå om den som testat produkten fått betalt för att göra det.

Självklart är det så att vissa människor klarar av att vara hundra procent neutrala i en sådan situation, men de flesta av oss blir nog, oavsett om vi önskar det eller ej, lite färgade av att vi har fått betalt. Den som har tackat ja till ett betalt samarbete bör därför tydligt märka inlägget med att testet är sponsrat, så att du som konsument kan ha det i åtanke när du gör ditt val.

Det finns lyckligtvis också en rad neutrala nätsidor som utför tester, guider och undersökningar av olika slag. Det kan till exempel vara nätsidor som drivs av oberoende intresseorganisationer för konsumenter eller redaktionella notiser eller tidningar. Nackdelen med de här testerna är att de inte alltid är lätta att hitta i internetdjungeln, då de ofta drunknar i sponsrat innehåll när du söker efter dem. Det kan därför vara bättre att uppsöka de här nätsidorna direkt och använda sökfältet på sidan för att se om de har utfört tester på den produkten du vill köpa.

Namnlappar av god kvalitet

Vilka egenskaper bör en bra namnlapp ha? Bra kvalitet är en av de viktigaste kriterierna i de flesta tester och recensioner av märklappar. En namnlapp bör vara tillverkad i ett slitstarkt material som sitter bra och som inte faller av efter en kort tids användning. Det är också viktigt att själva motivet och texten på namnlappen är lika lätt att läsa efter månader av tuff användning, och att texten inte slits bort efter flera vändor i tvätt- eller diskmaskinen.

En bra namnlapp bör också vara allsidig. Det vill säga att du ska kunna använda samma typ av namnlapp på olika produkter, allt från klädesplagg till ägodelar som vattenflaskor och cyklar.

Filur namnlappar har flera gånger fått fina återkopplingar och blivit utsedd till bäst i test när det gäller bedömning av kvalitet. På hemsidorna Barnnet och Familjemys var sammanfattningen att våra namnlappar är en kvalitetsprodukt som de rekommenderar starkt, att namnlapparna satt riktigt bra och att de klarar tvätt i upp till 60 grader. De skrev också att de fullkomligt älskar det breda utbudet!

En bra design är viktig i valet av namnlappar

Men det är inte bara kvalitet som är viktig när man ska bestämma sig för vilka namnlappar man ska köpa. Fin design och en pålitlig leverantör kommer också högt upp på listan över kriterier hos de allra flesta konsumenter.

Nätsidan Allt för barnet har genomfört ett test av de bästa strykfria namnlapparna. De skriver att Filur namnlappar sitter riktigt bra och att vi har en väldigt enkel webbplats med många olika val, både vad gäller storlek och form på namnlapparna men också när det gäller färg, form, mönster och bilder. De skriver vidare att webbplatsen känns modern och funktionen för att beställa namnlappar är enkel att använda och förstå. De har utsett Filur namnlappar till de bästa namnlapparna.

Många fina designer och en användarvänlig hemsida är något av de allra viktigaste för oss på Filur Namnlappar, vi blev därför inte överraskade av att detta var något som drogs fram till vår fördel. Med flera hundra olika designer att välja mellan, är det nästan omöjligt att inte hitta en figur eller ett motiv som du gillar. Hos oss har du också en stor valfrihet när det kommer till val av bakgrund och textfärger.

För många konsumenter är det också viktigt hur snabb leverans företagen erbjuder. Snabb leverans är något vi eftersträvar och vi vet att kunderna vanligtvis förväntar sig att man ska kunna motta leveransen inom tre till fem arbetsdagar. Något som också brukar uppskattas är att Filur namnlappar levereras i ett litet, händigt etui. Detta gör de enkelt att hålla ordning på namnlapparna.

Testa namnlappar själv

Oberoende konsumenttester och verifierade recensioner till trots, det bästa du som konsument kan göra är att testa produkterna själv. Seriösa leverantörer bör ge dig möjligheten att returnera varor som du inte är nöjd med.

För oss på Filur Namnlappar är det viktigt att våra kunder är nöjda och vi sträcker oss långt för att uppnå just detta. Vi har därför en nöjd kund-garanti som innebär att du alltid kan returnera produkterna till oss, om du inte skulle vara nöjd.

Fem tips när du skall beställa namnlappar:

  1. Välj en figur eller ett motiv som du vet att ditt barn gillar. Det gör det lättare för barnet att känna igen sin namnlapp, något som är speciellt smart om barnet inte lärt sig läsa ännu.
  2. Välj ett typsnitt som är enkelt att läsa.
  3. Undvik ljus text på ljus bakgrund och mörk text på mörk bakgrund, då det gör det svårare att läsa.
  4. Hitta rätt namnlapp till det du ska använda den till. Självhäftande namnlappar sitter bra på det mesta, men till hemstickade plagg eller andra kläder utan isydd tvättlapp, kan det vara smart att välja namnlappar som stryks på.
  5. Välj en namnlapp som tål tuff hantering och många tvättar.

Sista inlägget på bloggen