Hoppa till innehållet
HemBloggNamnlappar till sportutrustningen

Namnlappar till sportutrustningen

I många familjer fylls dagarna med olika former av fysisk aktivitet; fotbollsträningar, styrketräning på gymmet, löprundor i skogen, eller gympapass. Det finns garanterat en aktivitet som passar för alla och vi på Filur Namnlappar uppmuntrar all fysisk aktivitet.

Det är inte utan anledning som fysisk aktivitet rekommenderas för alla, oavsett ålder. Att röra på sig ger först och främst en ökad hälsovinst, men idrott är också positivt med tanke på det sociala samspelet och för att det bidrar till ökat självförtroende.

Motivera barnen till att bli schyssta idrottsutövare

Idrotten för ofta med sig ett stort engagemang och som föräldrar står vi tillsammans på sidlinjen och hejar på. Sport för också med sig många nederlag, något som kan vara svårt att hantera. Men även om en förlust kan upplevas jobbig där och då, är det viktigt att komma ihåg att det är lärorikt för våra små. Genom att få erfara att det faktiskt är möjligt att resa sig igen, gång på gång, blir våra barn bättre rustade för att tackla motgångar i andra sammanhang i framtiden.

En av de största och kanske viktigaste uppgifterna idrottsföräldrar har, är att stötta både i framgång och motgång. Forskning visar nämligen att föräldrarnas inställning har stor betydelse för hur barnen uppför sig mot andra barn i idrottssammanhang. Om barnen upplever att föräldrarna mest är upptagna av framgång, och att de måste vinna till varje pris, kan det leda till att de utvecklar dålig inställning till sitt idrottande.

Vill du att ditt barn ska vara en schysst idrottsutövare med en positiv inställning, som tar hänsyn till andra och som inte fuskar? Då är det viktigt att du fokuserar på personlig framgång och att du visar att det är långt mycket viktigare att vara en bra kompis än att vinna.

Att få uppleva äkta idrottsglädje är helt fantastiskt, om det så handlar om småtrollen som vinner fotbollsmatchen eller långdistansstjärnan som är först över mållinjen på skidstadion. Det är de här små och stora magiska ögonblicken som idrott handlar om. Låt oss därför tillsammans uppmuntra det schyssta idrottsutövandet!

Fysisk aktivitet är viktig för barns utveckling

För att våra barn ska kunna hålla på med idrott, får vi föräldrar ofta bidra på olika sätt – oavsett om det är som tränare, hejaklack, chaufför, tvätthjälp eller om du är den som får ihop logistiken.

I en stressig vardag kan det vara ganska krävande att få ihop allt, särskilt om man har flera barn som alla håller på med olika aktiviteter. Men som de superhjältar vi är, får vi ändå ihop det på något otroligt vis – och vi gör det med glädje!

Vi vet ju att alla upplevelser våra små får genom att hålla på med idrott, är enormt värdefulla. Fysisk aktivitet är inte bara bra för kroppen och den mentala hälsan, genom att delta i idrott får barnen också lära sig att både samarbeta med andra, och bli mer självständiga och ta ansvar.

Vissa barn vill gärna delta i allt, men kom ihåg att det många gånger kan bli för mycket av det goda. Vila och återhämtning är viktigt för hälsan och detta gäller i högsta grad också barn. Ibland kan det därför vara nödvändigt att vi föräldrar sätter gränser för antalet aktiviteter. Även om fysisk aktivitet är bra, kan ett alltför stressigt schema leda till stress och dåligt humör hos både föräldrar och barn.

Fysisk aktivitet handlar dessutom om så mycket mer än lagsport och många barn finner stor glädje i självständiga aktiviteter och individuella idrotter. Oavsett om det är en löptur, på gymmet, eller i skidspåret. Pressa inte barnen till att delta på aktiviteter de inte är helt bekväma med, försök hellre att uppmuntra dem till att pröva olika aktiviteter tills de hittar det som passar dem bäst.

Märkning av sportutrustning med namnlappar

Alla dessa aktiviteter för också med sig ett behov av nödvändig utrustning. Som alla föräldrar vet blir det snabbt dyrt när varje barn ska delta på flera aktiviteter var. Det behövs vattenflaskor, sportväskor, olika skor, träningsdräkter och skyddsutrustning. Mycket av den här utrustningen är dyr och behöver ofta ersättas eller uppgraderas efter mycket användning och slitage, då är det extra irriterande om något skulle komma bort.

Filur namnlappar till sportutrustning är en liten investering för både plånbok och vardag. Namnlapparna kan du designa som du själv önskar, med valfri text, motiv och bakgrundsfärg. Våra namnlappar är självhäftande och fungerar som klistermärken, så att de lätt kan fästas på idrottskläder och utrustning. De är slitstarka, det vill säga att de tål tuff användning och flera rundor i tvättmaskinen eller diskmaskinen.

Du kan beställa märklappar till sportutrustning i olika storlekar, allt efter hur synliga du vill att de ska vara.

Våra självhäftande namnlappar är 30 x 13 mm, en storlek som passar perfekt på isydda tvättlappar på kläder. De är därför speciellt bra lämpade till att märka barnens idrottskläder med, till exempel shorts, badkläder, överdragskläder och handskar. Namnlappar sitter också bra när de klistras direkt på sportutrustningen och kan därför användas till att märka saker som benskydd, badmössor och bollar.

Vi har också självhäftande minilapar som bara är 16 x 6 mm stora. De här passar bra till att märka mindre utrustning, som till exempel innebandyglasögon. Våra stora namnlappar är användbara när du önskar att märklappen ska synas extra bra, till exempel barnets vattenflaska eller sportväska. Namnlapparna kommer dessutom i många fina motiv som piffar upp lite tråkig sportutrustning.

Vuxna har också nytta/användning av namnlappar till sportutrustning

Det är inte bara barn och unga som gillar att tillbringa tid på sportanläggningar eller på gymmet. Många vuxna är också flitiga utövare av olika idrotter, om det så är som en del av ett idrottslag på jobbet, eller med ett kompisgäng som har gått ihop för att träna bollsport på fritiden.

På samma sätt som hos barn, kan det fort bli mycket sportutrustning att hålla ordning på. Yogamattor, padelracketar, ryggsäckar, hjälmar och flera par skor – om du tänker efter har du nog mycket mer utrustning än du tror. Genom att använda märklappar till sportutrustning, är chansen större att du får tillbaka det om något skulle bli kvar i omklädningsrummet efter matchens slut. Ibland är det ju så att lagkamraterna har likadan utrustning, då är det bra om man snabbt kan se vad som tillhör vem.

Många av oss gillar också att ta en tur i skog och mark. Det spelar ingen roll om du föredrar långa vandrings- eller löprundor med kompisarna eller om du är typen som helst tillbringar dagen själv vid en sjö och fiskar, att märka sakerna du har med dig med namn och telefonnummer är alltid smart.

Vi på Filur Namnlappar har flera gånger fått återkoppling från lyckliga friluftsentusiaster som har fått tillbaka det de aldrig mer trodde att de skulle få se, tack vare att de märkt sina saker med namnlappar från oss.

Våra namnlappar är nämligen mycket slitstarka och tål fuktig miljö, de är därför läsbara även efter att ha legat ute en lång tid. Det är speciellt bra när det handlar om saker som inte nödvändigtvis kostar så mycket pengar, men som har ett högt affektionsvärde för oss. Till exempel en gammal morakniv som gått i arv eller en kamera med alla fina bilder från utflykten.

Namnlappar till sportutstyr: Har du kommit ihåg att märka detta?

Här är en översikt över sportutrustning som det kan vara lönt att märka:

 • Skidor
 • Hjälm
 • Fotbollsskor
 • Baddräkt
 • Innebandyglasögon
 • Pulsklocka
 • Benskydd
 • Pjäxor
 • Träningsskor
 • Sportväska
 • Vattenflaska
 • Go Pro-kamera
 • Handbollar
 • Tofflor
 • Fotbollsstrumpor
 • Racket

Sista inlägget på bloggen