Hoppa till innehållet
HemBloggNamnlappar till vuxna

Namnlappar till vuxna

namnlappar vuxna

Trodde du att namnlappar endast var praktiska för dina barn och deras ägodelar? Då tar du helt fel, det finns nämligen många bra anledningar till att även vuxna bör använda sig av namnlappar. Att använda namnlappar är inte bara tidsbesparande och lönsamt, det kommer också att förenkla din vardag. Är du inte helt övertygad än? Läs vidare!

Behöver verkligen vuxna märka sina saker?

Även om vi vuxna generellt sätt är bättre på att hålla ordning på våra saker, finns det många exempel på att namnmärkning också är något vi borde bli bättre på.

Hittegodsavdelningar är till exempel fyllt till brädden av föremål som vuxna människor har glömt kvar. Allt ifrån föremål som solglasögon, nycklar och paraplyer – till mer ovanliga saker som rullatorer!

De flesta av dessa föremål blir liggandes i månader, tills de till slut blir bortskänkta eller förstörda eftersom ingen efterfrågar dem. Tänk vad bra det hade varit om de här sakerna var märkta med en namnlapp med ägarens namn och telefonnummer! Det hade inte bara varit bra för den enskilde, det hade också varit mer miljövänligt och sparat samhället stora summor.

Namnmärkning är också förnuftigt vid tillfällen när vi är osäkra på vad som egentligen är vårt. Jobbar du till exempel på en arbetsplats där alla medarbetare har likadana arbetskläder? Då kan den detaljen att du har klistrat en liten namnlapp på dina plagg, bidra till att undvika missförstånd. Kom också ihåg att märka andra saker som kaffekoppar och hjälmar.

Det är också väldigt bra att använda självhäftande namnlappar till märkning av verktyg, speciellt om du jobbar som hantverkare. Många elektriker, snickare och rörläggare är i farten dagen lång, och de är ofta på flera platser under en och samma arbetsdag. Om du då har använt dig av namnlappar till märkning av dina verktyg, kan du bidra till att minska svinnet och bespara ditt företag stora utgifter.

namnlappar vuxna
Märk all sport- och vandringsutrustning

Tränar du padel eller är du en aktiv friluftsmänniska? Det är inte bara dagens barn och ungdomar som har stora mängder sport- och fritidsutrustning, många aktiva vuxna har väl så mycket – om inte mer!

Självhäftande namnlappar i olika storlekar kan till exempel användas till att märka yogamattan, racketar, ryggsäckar, innebandyglasögon, termosar och sovsäckar.
Allt sådant som vi har med oss hemifrån och som har en tendens till att bli kvar i omklädningsrummet, eller i idrottshallen.

Ibland rör det sig om föremål som kanske inte kostar så mycket att ersätta, men som har ett högt affektionsvärde för oss. Till exempel en gammal morakniv som har gått i arv, eller den lilla kikaren som du fick av barnbarnen.

Om de här föremålen är märkta med en minilapp med namn och telefonnummer, är chansen stor att en ärlig själ lämnar tillbaka den till sin rättmätige ägare. Det fina med våra märklappar är att de sitter bra, även om de skulle bli liggande ute och bli fuktiga under en längre tid.

namnlappar saker
Perfekt till märkning av hemmastickade eller hemmasydda kläder.

Älskar du att sticka? Stickning tycks vara mer populärt än någonsin. Kanske tack vare sociala medier, där du kan hitta oändlig med inspiration till vad du kan sticka, gratis beskrivningar och tips till sticktekniker.

Nätsidor och grupper i sociala medier där folk kan sälja det de har skapat, har också lett till att många har startat egna hobbyverksamheter för att få en liten extrainkomst. Av den anledningen vill många märka sina egentillverkade produkter med sitt namn, eller det namn de använder för att marknadsföra sina produkter.

Till hemmastickade och hemmasydda plagg rekommenderar vi ofta stryklappar. Det som är bra med stryklappar är nämligen att du inte behöver fästa dem i isydda tvättlappar, utan kan fästa dem direkt på plagget med hjälp av ett strykjärn. Stryklappar sitter extra bra och faller inte av, trots otaliga rundor i tvättmaskinen.

Även om du inte producerar hemmastickade plagg i stor omfattning, kan det vara roligt att märka dem för att visa vem som har gjort dem. Innan du ger bort de hemmastickade vantarna till barnbarnet, kan du till exempel märka dem med en namnlapp som visar ett det är «tillverkade av mormor».

Märkning av kläder till boende på äldreboende

Om du har en familjemedlem som bor på ett äldreboende eller sjukhem, har du kanske fått besked om att du måste märka alla personens plagg med namn. Det beror på att kläder på sådana boenden ofta tvättas i en gemensam tvättstuga.

Våra stryklappar är speciellt bra lämpade för att märka kläder till boende på äldreboende, då man på sådana platser ofta använder sig av stora industritvättmaskiner som inte är lika skonsamma. Stryklapparna är extra slitstarka och tål att tvättas på 95 grader i tvättmaskin.

Andra bra användningsområden till namnlappar vuxen

Har du tänkt på att det kan vara smart att märka termosen innan du tar med den till barnens fotbollsturnering? Eller att du kanske borde märka borrmaskinen innan bostadsrättsföreningens årliga arbetsdag? En namnlapp med namn och telefonnummer på, gör det mer sannolikt att du får tillbaka termosen efter turneringen, eller verktyget du lånat ut.

Är du den på jobbet som alltid lånar ut mobilladdaren? För att undvika konflikter med kollegorna, kan det vara förnuftigt att klistra en liten namnlapp på föremål som ofta lånas ut. Våra självhäftande minilappar är perfekta för det ändamålet, med dem är det aldrig någon tvekan om vem som äger vad.

Namnlappar vuxna – hitta din favorit

Namnlappar till vuxna finna i många varianter och former, och du kan göra dem så färgglada och personliga som du själv önskar.

Namnlappar har en idealisk storlek som passar bra till det mesta. Här har du full frihet till att skapa namnlappen som passar din smak bäst. Du kan mixa teckensnitt, färger, bakgrund och motiv. Det är både roligt och väldigt lätt. Låt gärna motivet på namnlapparna återspegla dina intressen, du kan till exempel välja mellan olika instrument, stick- och symotiv, samt olika idrottsgrenar. Du kan också välja att skapa en helt neutral namnlapp utan motiv med svart text mot vit bakgrund.

Minilappar är genialiska till alla småsaker du har liggande, som Air pods, laddare, glasögon och så vidare. De här namnlapparna är ett bra alternativ till dig som önskar att märka dina föremål på ett diskret, men likväl synligt sätt. Även här har du flera varianter att välja bland, som minilappar i en enkel färg eller förpackningar med olika färgskalor.

Stora namnlappar är extra väl synliga och perfekta för att märka de större sakerna, som skidor, resväskor och vattenflaskor. Det här är färdigkomponerade tema-set i mycket fina färger. Även här har vi teman som passar bra till vuxna, till exempel namnlappar med blomstermotiv eller prickar och ränder.

Stryklappar är ett bra alternativ till ull och textilier som inte har isydda tvättlappar, då du med hjälp av ett strykjärn kan fästa lappen direkt på materialet. Stryklapparna kan också designas så som du önskar, med din egen text, bakgrundsfärg och motiv.

Gemensamt för alla namnlappar för vuxna är att de är slitstarka, tål väder och vind och håller sig fina år efter år. Ta vara på det som är ditt och ta vara på miljön samtidigt. Bra märkning!

 

verktyg

Sista inlägget på bloggen