HemBloggSåpbubblor

Såpbubblor

Hemmagjort recept på såpbubblor

Såpbubblor! Evigt roliga såpbubblor! Den klassiska utomhusaktiviteten som är lika roliga gång efter gång, och har underhållit flera generationer i lång tid. Det är så härligt med små förundrade ansikten som fascineras av svävande bubblor och detta är en typ av aktivitet som är en bra och underhållande tidstjuv för hela familjen.

Köpbubblorna du hittar på leksaksaffären och liknande är billiga och helt brukbara, men de tar slut så snabbt. Blandar du din egen såpbubblesmet kan du göra så mycket du bara orkar och hålla på hela dagen om du vill det. Vi har samlat några enkla recept för hemmalagade såpbubblor som vi hoppas att ni kan roa er med.

Ingredienser:

  • 3 liter vatten
  • 2 dl diskmedel
  • 0,5 dl glycerol (finns bland annat på apotek och hobbyaffärer)

Gör så här:

Blanda ingredienserna väl i en balja eller hink, rör om ordentligt. Skapa därefter ett redskap att laga de roligaste såpbubblorna med. För att skapa en form kan du till exempel sätta ihop sugrör, eller använda något som ligger hemma; en rockring, galge, köksredskap tennisracket eller pepparkaksform. Bara fantasin sätter gränser!

Blandningen kan stå flera timmar eller över natten i en stängd behållare. Det finns flera olika recept som rekommenderar olika mängder av dessa ingredienser. Vilket som är bäst måste man nästan bara testa sig fram till. Vi har provat Forskarfabrikens recept och har fått stora, solida bubblor.

Vill du blåsa stora såpbubblor?

Med lite justering på mängdfördelningen kan du göra megastora såpbubblor!

  • 5 liter vatten
  • 2,5 dl diskmedel
  • 30 ml glycerol (finns bland annat på apotek och hobbyaffärer)

Klara, färdiga, BLÅS 😃

Såpbubblor - Hobby med barn

Sista inlägget på bloggen

Laddar..