Hoppa till innehållet
HemBloggWallstickers barnrum: Så förvandlar du barnrummet i tre enkla steg

Wallstickers barnrum: Så förvandlar du barnrummet i tre enkla steg

Wallstickers barn - skogens djur

Har du en liten krabat som bara älskar allt som handlar om enhörningar, eller som är totalt uppslukad av bondgårdar och djuren på bondgården? Med hjälp av wallstickers kan ditt barn få sitt drömrum på nolltid!

Väggdekor till barnrummet är ypperligt för att snabbt och enkelt fräsha upp och fixa slitna ytor. Färgrika detaljer och figurer som barnen gillar, bidrar till en härlig stämning och till att skapa en inspirerande miljö i barnrummet.

Vad är wallstickers?

Wallstickers är självfhäftande väggdekor som fungerar som klistermärken och som enkelt kan fästas på alla blanka och strukturerade ytor, både tapet, kakel och målade väggar. Dekoren passar också bra på dörrar, skåpsluckor, byråer och andra möbler – de kan till och med användas på brevlådan och på ytterdörren.

Väggdekoren är tillverkad i ett flexibelt och robust material som sitter väl, oavsett var du önskar att fästa den. Samtidigt är klistermärkena enkla att ta bort igen eller placera någon annanstans, om du önskar det.

Wallstickers barn - Universum

Varför använda sig av wallstickers till barnrummet?

Med sin färgrika och roliga design passar wallstickers speciellt bra till barnrummet. Filur Namnlappar har specialiserat sig på väggdekor barnrum och har ett spännande urval, där ditt barn helt säkert kan hitta sin favorit.

Av erfarenhet vet vi att det är bäst att dekorera barnens rum med saker som enkelt kan ändras, flyttas på eller tas bort. Våra barn växer otroligt fort, och då är det bra att ha möjlighet att kunna ändra barnrummet i takt med att deras intressen ändrar sig. Våra wallstickers är därför tillverkade i ett slitstarkt material som gör det möjligt, utan att det skadar väggen.

Väggklistermärken är ett prisvärt och tidsbesparande alternativ till att måla eller tapetsera om barnrummet. Och kanske bäst av allt; det inte nödvändigt att hyra in dyr arbetskraft för att dekorera barnrummet. Detta är ett arbete du på kort tid kan göra själv.

Klistermärkena är väldigt enkla att hantera, både för små och stora händer, så engagera gärna hela familjen i arbetet. De fyrbenta familjemedlemmarna bör dock avstå från att hjälpa till, men de kan bidra med moraliskt stöd och lite skällande eller mjauande vid sidan.
Wallstickers barn - enhörning och regnbåge

Inred med ett tema

Med ett så brett utbud av olika typer av wallstickers kan det vara svårt att veta vad som passar ditt barn bäst.

Oavsett hur gammalt ditt barn är, kan det vara smart att involvera det i beslutsprocessen.
Om du låter barnet vara med och bestämma hur rummet ska se ut, ökar nämligen chansen till att det ska trivas och tillbringa mer tid på rummet. Något som (om du har tur!) kan innebära färre legobitar och andra leksaker i de övriga rummen.

Behöver du ändå inspiration till vilken väggdekor du ska välja? Här är några förslag till fina temarum som passar barn i olika åldrar.

Följ med på safari

De flesta barn älskar att vara omringade av djur, något de får möjlighet till om du dekorerar barnrummet med safaritema. Giraffer, lejon, flodhästar och tigrar, den här söta väggdekoren låter barnen få möjligheten att lära sig exotiska djur som vi vanligtvis hittar på savannen och i djungeln.

Eller drömmer ditt barn om livet på en bondgård? Ta en titt på vår väggdekor med djuren på bondgården. Vi har också egna väggdekorset med skogens djur och arktiska djur.

Från barnrummet till yttre rymden

Är ditt barn en liten rymdfantast? Varför inte dekorera barnrummet med rymdtema? Skapa en stjärnhimmel med självhäftande stjärnor i olika storlekar eller tillverka ditt eget rymdäventyr med rymdskepp, utomjordingar och främmande planeter.

Skapa en egen äventyrsvärld

Mystiska enhörningar, magiska feer och söta prinsessor. Sätt barnets fantasi i gungning genom att inreda barnrummet som en äventyrsvärld. Vår fina väggdekor med motiv som barnet känner igen sig i från barnböcker och filmer, kommer att inspirera till mycket rolig lek.

Tidlös dekor i ljusa färger

Önskar du en mer neutral väggdekor som barnet inte växer ifrån så fort? Stjärnor, prickar, moln och hjärtan är exempel på tidlös väggdekor som kan följa barnet i många år framöver. Välj gärna en av våra ljusa färgpaletter, som skapar harmoni i barnrummet.

Wallstickers barn - Magiska barnrum

@minatominefrosaker/Instagram

Hur fäster man väggdekoren på väggen?

Placera klistermärkena precis där du själv tycker att de passar bäst, det finns inget bestämt sätt att göra detta på. Om du inte tycker att det blev helt perfekt vid första försöket, är det lätt att flytta på dekoren i efterhand.

Prova dig gärna fram; passar det bäst att ha alla motiv på samma vägg? Eller vill du sprida ut dem lite i rummet? Wallstickers är perfekta att täcka över små jack eller fläckar på väggen, så ett bra tips är att ta hänsyn till det när du bestämmer var du vill placera dem.

Innan du fäster dekoren på väggen, är det dock viktigt att väggen är ren, torr och fri från fett och damm. Dra försiktigt av de olika klistermärkena från arket och fäst dem där du önskar att placera dem. Tänk på att du hela tiden stryker ut eventuella luftbubblor med handen. Dekoren är perfekt för blanka och lätt strukturerde ytor, men bör inte sättas på nymålade eller nytapetserade väggar. Vi rekommenderar en torktid på 30 dagar.

Hur tar man bort dekoren?

En stor fördel med att använda wallstickers är att klistermärkena enkelt kan tas bort, flyttas och användas flera gånger. Det är därför en utmärkt lösning för dig som bor i en hyresbostad, där du inte har tillåtelse att göra stora förändringar själv som att måla eller tapetsera väggarna. De här lämnar inte fula märken, så om du ska flytta är det bara att ta bort dem och ta med dig till nästa bostad om du önskar det.

Återanvändning är både roligt och bra för miljön, och väggklistermärkena är bra lämpade för detta. Om ditt barn byter intresse eller «växer ifrån» temat på sitt rum, kan det tas ner och ges bort till andra som kan ha glädje av dekoren när ditt barn tröttnat på den.

Väggdekor tar du enkelt bort genom att försiktigt dra dekoren från ytan. Fäst den åter på originalemballaget eller på ett bakplåtspapper, tills du har hittat en lämplig plats.

Om klistermärkena sitter på ett ställe över en längre period, fäster de extra bra. Det här är inga problem när de ska avlägsnas, det innebär bara att de inte lossnar lika lätt. Ett bra tips är att använda sig av en hårtork när klistermärket ska tas bort. Använd låg värme på hårtorken och blås lätt på dekoren för att göra den lite varm.

Dekor barnrum – detta finns i varje förpackning:

Filur Namnlappar har ett brett urval av väggdekor. Varje förpackning innehåller sex A5-ark med självhäftande dekormotiv i olika varianter. Klistermärkena kommer i olika storlekar, där de största är cirka 15 x 20 cm och de minsta är cirka 2 x 2 cm.

Wallstickers barn - självhaftande

Skandinavisk design

Vi är enormt stolta över att dekoren är designad och producerad lokalt hos oss, och dessutom av våra duktiga medarbetare. De jobbar alltid hårt för att leverera det bästa till våra kunder med högsta kvalitet – och de här produkterna är inget undantag. Vi hoppas att våra väggdekor kan vara något som hjälper till att förenkla vardagen, både för dig och dina små älsklingar.

Vi önskar bilder av wallstickers barnrum på Instagram:

Dela gärna era bilder med oss och tagga @namnlappar. Använd gärna hashtaggarna #filurdekor #dekorglädje #väggdekor #barnrum #wallstickers

Wallstickers barn - enhörningsmagi

Wallstickers barn - bondgård

Wallstickers barn - Hjärtan

Tags:

Sista inlägget på bloggen