Hoppa till innehållet
HemBloggSkapa unika stryklappar till dina handstickade plagg

Skapa unika stryklappar till dina handstickade plagg

stryklappar till hemstrick

Älskar du att sticka till dina barnbarn? Våra påstrykbara namnlappar sitter som gjutet på handstickade plagg och har många smarta användningsområden. Här får du våra bästa tips och trix!

Att sticka är en hobby som har många fördelar; det är meditativt, reducerar stressnivån i kroppen, är bra för hjärnan och utvecklar kreativiteten – och på toppen av det kan vi glädja våra nära och kära med sina handstickade plagg.

De sista åren har nämligen handstickade plagg, som västar och cardigans, blivit moderiktigt igen bland de unga, hjälpta av kändisar och andra som inspirerar med sin fina stickdesign.

Fler och fler småbarnsföräldrar får upp ögonen för stickade kläder, särskilt ullplagg eftersom ull har så många fina kvaliteter. Ull kan som bekant reglera värme och har förmågan att absorbera fukt och ge värme även i vått tillstånd. Ett par bra ullstrumpor är därför något som alla småbarn borde ha bland ombyteskläderna på förskolan, för att fötterna ska vara varma i gummistövlarna. Fina mössor eller pannband i mjuk ull håller små barnöron varma på årets alla kalla dagar.

Märkning av kläder är viktigt i alla åldrar

Filur Namnlappar har i många år erbjudit namnlappar till föräldrar så att de enkelt kan märka alla barnens kläder och ägodelar med namn. Namnlappar följer barnen genom hela uppväxten eftersom det inte spelar någon roll om de går på förskola, låg-, mellan-, eller högstadiet – saker har en tråkig ovana att försvinna om de inte har blivit märkt ordentligt.

märk strickekläder med stryklappar

Få saker är så tråkiga att förlora som handstickade plagg, särskilt de man fått i present från omtänksamma mor- och farföräldrar. Men att märka handstickade plagg kan vara en utmaning, de har ju inte de där isydda tvättrådslapparna som man vanligtvis använder sig av när man ska märka barnens kläder. Filur Namnlappar erbjuder därför extra slitstarka namnlappar som du med ett strykjärn enkelt stryker fast direkt på plagget.

Extra slitstarka namnlappar

Våra stryklappar sitter som gjutet både på ull och bomull, och kan precis som våra andra namnlappar designas helt som du vill med olika färger och motiv. Dessa namnlappar är så slitstarka att de faktiskt också är ett populärt val för att märka kläder till boende på serviceboende och andra institutioner, där kläder ofta tvättas med industrimaskiner som är mindre skonsamma. Våra stryklappar tåler nämligen 95 graders tvätt, oöm användning och många rundor i tvättmaskinen.

inget slår ull och namnlappar

Fler och fler upptäcker att våra namnlappar har många spännande användningsområden. Man behöver absolut inte bara använda dem för att märka kläder med namn och telefonnummer, de kan också användas till att visa vem som har gjort plagget.

Osäker på hur du beställer våra stryklappar?

På vår hemsida kan du själv välja motiv, text och bakgrund på namnlappar och se hur de kommer se ut innan du beställer dem. Lägg märke till hur förhandsvisningen av namnlappen ändrar sig efter hand som du väljer olika motiv och bakgrunder, lättare blir det inte!

Så här kommer du igång:

1. Skriv in önskad text

Börja med att skriva in den texten du vill ha på dina namnlappar. Du kan ha upptill tre rader med text och max 17 tecken per rad. Det är dock inte så att du måste ha tre rader med text, du kan lika väl välja bara en eller två rader om du önskar det.

stryklappar til hemstrick

Var gärna lite kreativ med texten på namnlapparna. Namnlappar med barnbarnets namn och kanske föräldrarnas telefonnummer är nödvändigt för att älskade handstickade plagg inte ska försvinna. Men varför inte också göra namnlappar som visar vem ”producenten” är?

Du kan till exempel göra roliga stryklappar med texter som ”Stickat av mormor”, ”Farmors hjärtegull” eller ”100% mormor”.

2. Välj ett passande motiv

Steg två är att välja ett motiv du tycker passa eller som du tror att den som ska få plagget kommer tycka om. Filur Namnlappar erbjuder flera hundra olika motiv, allt från olika djur och fantasifigurer till sportgrenar och stjärntecken.

hemstrick och namnlappar

Tryck på pilarna du ser till höger och vänster om de olika motiven, på så sätt bläddrar du dig igenom för att se allt vi har att erbjuda. Du kan också klicka på menyn till höger (där det står ”Alla motiv”) för att välja kategori, till exempel ”Djur”, för att lättare hitta motivet du letar efter.

Att dekorera namnlapparna med motiv är särskilt smart till de yngsta barnbarnen som ännu inte lärt sig att läsa, alla barn känner ju igen sin favoritfigur. Men om du tycker att namnlapparna blir finast utan motiv, eller om namnlapparna ska användas av någon som helst vill ha ett neutralt utseende, är det också möjligt att ta bort motivet. Det gör du genom att trycka på markören till vänster där det står ”Motiv Av/På”.

Ett smart tips till slut: Kanske personen som ska få plagget också behöver en påminnelse om hur plagget helst ska tvättas? Under motivkategorin ”Diverse” kan du välja symboler för tvättråd, till exempel handtvätt eller tvätt på 30 grader. Dessa är helt geniala till handstickade plagg som riskerar att krympas om de inte tvättas på rätt sätt.

3. Bestäm dig för en fin bakgrund

På samma sätt som med motiven har Filur Namnlappar ett hav av olika bakgrunder du kan välja mellan. Gillar du bäst en neutral bakgrund i en dämpad färg, eller föredrar du mönster som hjärtan, sjörövarkarta, moln eller stjärnor? Tryck på ”Bakgrund” i det grå fältet mitt på sidan för att komma till de olika bakgrunderna.

strickat jacket

Tryck därefter på pilarna till höger och vänster för att se alla de olika bakgrunderna du kan välja mellan eller välj kategori under menyn ”Alla bakgrunder”.

4. Ge stryklappen den sista personliga touchen

Till slut kan du, om du önskar det, också ändra skrifttyp och färg på texten. Detta gör du genom att först trycka på ”Text” i det grå fältet mitt på sidan för att efter det bläddra med pilarna till höger och vänster för att se fler skriftfärger.

5. Lägg i kundvagnen

När du är färdig med att designa din personliga stryklapp behöver du bara trycka på valet ”Lägg i kundvagnen” till höger om förhandsvisningen av namnlappen du har designat. På nästa sida kommer du kunna välja hur många förpackningar du önskar att beställa. Varje förpackning innehåller 120 påstrykbara namnlappar i storleken 30 x 13 mm, en perfekt storlek till de flesta plagg.

Om du önskar att designa fler namnlappar i samma beställning kan du göra det genom att trycka på typen namnlapp du vill beställa under ”Fortsätt handla” eller välja från menyn överst på sidan. Kundvagnen minns namnlappen du redan har designat, du behöver inte vara rädd för att lämna den.

Önskar du kanske att också beställa namnlappar som kan klistras på? Våra självhäftande namnlappar fungerar som klistermärken och passar speciellt bra till plagg med isydda tvättrådslappar (de sitter inte lika bra om man klistrar dem direkt på plaggen).

Vi har också minilappar som passar perfekt till alla barnbarnens småsaker, våra stora namnlappar passar till större saker som vattenflaskor och sparkcyklar. Tillvägagångssättet är det samma som med alla våra namnlappar; välj design och text helt efter egen önskan. Kom ihåg att vi alltid har gratis frakt och snabb leverans!

6. Så här fäster du stryklapparna i plaggen

Efter att ha spenderat många timmar på att sticka ett fint plagg är det extra tråkigt om det skulle försvinna. Kom därför ihåg att märka dina stickade plagg med namnlappar. Det bästa sättet att fästa namnlappar på är att sätta dem i tvättrådslappen i plaggen. Med eftersom detta inte är möjligt på handstickade plagg är stryklapparna från Filur Namnlappar ett bra alternativ.

stryklappar

stryklappar

Detta är namnlappar som kan strykas direkt på plagget med ett strykjärn. Våra stryklappar sitter som gjutet på alla plagg av ull och bomull och passar därför väldigt bra på dina handstickade plagg. Kom bara ihåg att olika garntyper tål olika temperaturer, det kan därför vara smart att testa att stryka fast en stryklapp på en provlapp du gjort av ditt garn, eller använda ett bomullsband som du stryker namnlappen på för att sedan sy fast bandet i plagget. Om du använder dig av ett bomullsband kan du dessutom lätt få bort lappen igen om du skulle önska det.

På hemsidan har vi nu fått många fina stickmotiv. Ta en titt – kanske hittar du en favorit.

På jakt efter presenttips till barnbarnen? Fin väggdekor skapar magi på barnrummet. Kolla in vår väggdekor här.

Dörrdekor fräschar upp en kanske litet tråkig dörr och hjälper till att skapa en personlig ingång till den lilles sovrum. Superenkel att applicera och lätt att ta bort när man så önskar det. Du kan se utbudet här.

Sista inlägget på bloggen